Tineri condamnati la ani grei de inchisoare pentru postari pe Facebook. Ce contin mesajele pedepsite cu 21 de ani dupa gratii

Dată publicare: 14-07-2014 14:33
Dată actualizare: 17-07-2014 00:25


Facebook

Opt tineri iranieni acuzati ca au desfasurat activitati impotriva regimului pe Facebook au fost condamnati de Tribunalul revolutionar la pedepse cu inchisoarea cuprinse intre 11 si 21 de ani, a anuntat, luni, presa iraniana, relateaza AFP.

Cei opt tineri, a caror identitate nu a fost dezvaluita, au fost condamnati la inchisoare pentru "activitati impotriva securitatii nationale, propaganda impotriva regimului, insulte la adresa valorilor religioase si liderilor iranieni", potrivit presei, care nu prezinta detalii privind aceste activitati.

Cei opt tineri condamnati provin din orasele Yazd, Chiraz, Abadan, Kerman si Teheran. Ei pot contesta decizia tribunalului revolutionar.

Retelele sociale, in special Facebook si Twitter, sunt interzise in Iran. Presedintele iranian Hassan Rohani, moderat, ales in iunie 2013, sustine o mai mare libertate in plan cultural si social, dar se confrunta cu opozitia autoritatii judiciare, controlata de conservatori, care critica frecvent pozitiile considerate prea liberale ale Guvernului de la Teheran.

La sfarsitul lunii mai, site-ul de opozitie Kaleme a anuntat ca opt tineri au fost condamnati la pedepse cu inchisoare cuprinse intre 7 si 20 de ani pentru activitati impotriva regimului, pe Facebook.

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO