The Independent ironizeaza Biserica Ortodoxa rusa: Ne opunem barbatilor cu barba, in rochii, spun barbati cu barba, in rochii

15-05-2014 16:28


preoti

Un important blogger rus, Rustem Adagamov, a postat pe Facebook o fotografie in care mai multi preoti poarta robe colorate, impreuna cu mesajul "Biserica Ortodoxa Rusa se opune categoric barbatilor cu barba, in rochii!", scrie The Independent.

Postul, raspandit de sute de utilizatori, a fost declansat de comentariile Bisericii impotriva Conchitei Wurst, castigatoarea Eurovisionului.

Reprezentatia travestitului si reactia entuziasta pe care a starnit-o in tarile vestice sunt un semn al declinului moral si fac parte din agresiunea culturala a Vestului, a declarat Vladimir Legoyda, un inalt prelat rus.

;

Seful departamentului de informare al Bisericii a declarat pentru agentia Interfax ca "Procesul de legiferare a ceea ce Biblia considera detestabil e stire veche in lumea contemporana." Legoyda a adaugat ca asistam la "inca un pas spre respingerea identitatii crestine de catre cultura Europeana."

Reactia Bisericii nu a fost unica in Rusia, mai multi barbati alegand sa posteze pe internet imagini in care isi radeau barbile, in semn de protest fata de victoria Conchitei.

"Ne opunem barbatilor cu barba, in rochii, spun barbati cu barba in rochii" a fost comentariul ironic al celor de la The Independent.

 

Sursa: The Independent

VIDEO PROTVPLUS.RO