Teste de stabilire a sexului pentru jucatoarele de fotbal feminin din Iran. Ce au descoperit medicii la examinari

Dată publicare: 10-02-2014 10:02
Dată actualizare: 13-02-2014 07:02


Jucatoare de fotbal, in Iran

Jucatoarele din echipa iraniana de fotbal feminin au fost fortate sa se supuna unui test de stabilire a sexului, dupa ce s-a descoperit ca patru jucatoare erau de fapt barbati.

Fotbalistele iraniene vor trece prin teste obligatorii de stabilire a sexului, dupa ce s-a descoperit ca patru jucatoare din echipa nationala erau, de fapt, barbati.

Doctorii examinatori vor efectua testari aleatoare la sesiunile de antrenament iar orice jucatoare care nu va trece de teste si nu poate dovedi ca este in intregime femeie va fi exclusa din competitii, informeaza Daily Mail.

Federatia de fotbal din Iran a anunat verificarile, dupa ce mai multe jucatoare importante, inclusiv patru din echipa nationala, erau barbati care nu au efectuat operatii complete de schimbare de sex sau care sufera de tulburari de dezvoltare sexuala.

Operatiile de schimbare de sex sunt legale in Iran, din 1979, cand Ayatolahul Khomeini a emis un ordin religios, care spunea ca sunt acceptabile.

Jucatoarele care nu vor putea dovedi ca sunt femei vor fi excluse din competitiile dedicate acestora, dar vor primi dreptul de participare, dupa ce vor termina operatiile de schimbare de sex.

Fotbalul se bucura de o popularitate foarte mare, atat printre barbati cat si printre femeile din Iran, chiar daca femeile nu au dreptul sa asiste la meciurile dintre echipele de barbati.

Sapte jucatoare au ramas fara contract, dupa ce federatia iraniana a decis ca echipele trebuie sa dovedeasca sexul jucatoarelor, inainte sa le legitimeze.

Sursa: Daily Mail


VIDEO PROTVPLUS.RO