"Te iubesc, Vera". Inscriptia de pe inel care a dezlegat un mister vechi de aproape 70 de ani

Dată publicare: 02-10-2012 07:54
Dată actualizare: 05-10-2012 06:08


inel de aur

Au murit in urma cu 68 de ani si pana acum nimeni nu a stiut unde si-au gasit sfarsitul. Descoperirea neasteptata a unui inel de aur a dus la elucidarea unui mister al istoriei.

In 1944, bombardierul britanic MK III Lancaster a fost atacat de fortele aeriene germane si s-a prabusit, in timpul unei misiuni in Normandia.

Cei 8 soldati de la bord au murit, dar pana acum resturile avionului nu fusesera identificate.

Acum, dupa 68 de ani, ramasitele aeronavei au fost gasite si idfntificate de un istoric, datorita unui inel de aur, care a fost gasit la locul accidentului.

Verigheta contine o inscriprie: “Te iubesc Vera” si initialele “AC”, iar specialistii si-au dat seama ca ii apartine locotenentului Albert Chambers, care se afla la bordul avionului prabusit in razboi.

Acesta se casatorise cu Vera Grubb cu numai 8 luni inainte sa plece in misiunea fatala.

Inelul a fost gasit de un cautator de comori, cu ajutorul unui detector de metal, iar acesta a chemat istoricii, sa cerceteze descoperirea.

Au mai fost identificate si alte obiecte personale la locul tragediei: un ceas si un port-tigaret de argint. Pana acum nu au fost gasite insa cadavrele aviatorilor.

Cei opt soldati au fost trecuti in lista memorialului de la Runnymede, alaturi de alti 20.000 de eroi de razboi, care nu au un mormant al lor.

Ei sunt Martin Bryan-Smith, Henry Jeffrey, Guy Dunning, Frank Watson, Ronald Conley, Herbert Rieger, Albert Chambers si comandantul bombardierului, "Jimmy" Carter.

Misiunea lor era sa bombardeze Pointe du Hoc, de pe coasta Normandiei, in ziua debarcarii Aliatilor. Tocmai isi atinsesera obiectivul si se intorceau spre baza din Lincolnshire cand au fost atacati de un avion german.

Pana acum nu se cunostea locul exact in care s-a prabusit bombardierul.

In timpul debarcarii din Normandia si-au pierdut viata 55.573 de aviatori britanici.
 

Sursa: Daily Mail


VIDEO PROTVPLUS.RO