Tara in care o tanara a fost data afara dintr-o cafenea Starbucks pe motiv ca este femeie: "Mi-au spus sa trimit un barbat"

Ultima actualizare: 07-02-2016 07:01
Starbucks

Un nou incident atrage atentia asupra statutului femeii in Arabia Saudita, dupa ce Starbucks a refuzat sa serveasca o tanara pentru simplul motiv ca e femeie.
 

In Arabia Saudita, femeile au nevoie de acordul sotilor sau tatilor pentru a iesi singure din casa si nu au voie sa sofeze sau sa-si deschida conturi la banca. Iar mai nou, nici sa-si cumpere singure cafeaua, scrie The Independent.

Dupa ce un zid care despartea clientii in functie de gen s-a prabusit, o cafenea Starbucks a lipit un afis pe usa de la intrare, in care le cere femeilor sa nu intre in local: "Va rugam, femeile nu au voie singure. Trimiteti-va soferul pentru a plasa comanda. Va multumim!".

O tanara a povestit pe Twitter ca i-a fost refuzata servirea intr-un magazin Starbucks din Riad, iar vanzatorii i-au cerut sa trimita un barbat care sa comande.

Reprezentantii companiei nu au oferit o explicatie pentru incident, ci doar au mentionat ca incearca sa respecte cultura sauditilor.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO