Tara care a creat "politia nuntilor" pentru opri incidentele violente. "Va pune capat expresiilor necontrolate de bucurie"

Ultima actualizare: 07-09-2015 00:03
politisti prosti din Rusia

Daca la noi starnesc indignare nuntile cu strazi blocate si muzica la maxim, in Rusia lucrurile merg chiar mai departe.
 

In mica republica caucaziana Adigheia, parte din Federatia Rusa, nuntile nu se termina intotdeauna fericit, mai ales din cauza ca nuntasii au masini rapide si arme de foc, cu care traditia cere sa traga in aer pentru a marca momentul. Astfel ca ministerul de Interne al Republicii a decis sa creeze o “politie a nuntilor” – o unitate speciala care sa asigure paza si securitatea cununiilor.

Potrivit Moscow Times, aproximativ 40 de agenti vor fi detasati in acest scop iar nuntile vor respecta aceleasi reguli ca mitingurile autorizate. Nuntasii vor trebui sa declare traseul alaiului si locurile unde se vor opri pentru a-si face poze, de pilda. Politia va supraveghea oficiile starii civile, dar si parcurile, pietele sau monumentele unde mirii isi fac, de obicei, poze. “Infiintarea politiei nuntilor va pune capat expresiilor necontrolate de bucurie ale nuntasilor”, a declarat ministrul local de Interne.

Nuntile din Adigheia se soldeaza adesea cu incidente violente. Cel mai recent a avut loc pe 15 august, cand un barbat a inceput sa traga in aer chiar in fata oficiului starii civile din Maikop, capitala republicii. De asemenea  masinile din alaiul de nunta circula cu viteza mare si pun in pericol vietile trecatorilor.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO