Tânăra care s-a operat ca să arate ca Angelina Jolie, arestată pentru "blasfemie"

Dată publicare: 06-10-2019 21:43
Dată actualizare: 06-10-2019 21:48


Sahar Tabar

Sahar Tabar, o tânără de 19 ani din Iran, a investit în 50 de operaţii estetice în speranţa că va arăta ca idolul ei, Angelina Jolie, dar în final autorităţile au arestat-o.

O femeie celebră pe Istagram pentru că şi-a modificat drastic felul în care arată prin chirurgie estetică a fost arestată în Iran şi acuzată de "blasfemie", a relatat agenţia de presă iraniană Tasnim, preluată de AFP.

Femeia, cunoscută pe Instagram sub numele de Sahar Tabar, a fost încarcerată la ordinul unui tribunal din Teheran însărcinat cu judecarea "faptelor ilegale culturale şi a corupţiei morale şi sociale", a precizat sâmbătă seară agenţia, fără a menţiona data arestării sale.

Ea se confruntă cu acuzaţii precum blasfemie, incitare la violenţă, obţinere de venituri prin mijloace necorespunzătoare şi incitarea tinerilor la corupţie, a adăugat Tasnim.

Sahar Tabar a obţinut notorietate anul trecut după ce a postat pe Instagram o serie de imagini care o aratau după operaţii de chirurgie estetică. Aproximativ 26.800 de persoane sunt abonate la contul său.

Imaginile publicate pe reţeaua de socializare au fost retuşate puternic pentru a o face să arate că starul hollywoodian Angelina Jolie.

În mai multe imagini, ea apare cu faţa extrem de emaciată, cu buze cărnoase şi cu nasul tras în sus. În altele, ea poartă un hijab are îi dezvăluie uşor părul şi are un pansament pe nas, pe care multă lume îl afişează la Teheran, unde rinoplastia este răspândită.

În fiecare an, zeci de mii de operaţii de chirurgie estetică sunt efectuate în Iran.

Instagram este singura reţea socială populară accesibilă în Iran, spre deosebire de Facebook, Twitter şi Telegram, oficial interzise.

Sursa: Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO