Sunt nevoite sa respecte reguli stricte in Iran, insa asta nu le impiedica sa fie in pas cu moda

Dată publicare: 21-12-2013 13:03
Dată actualizare: 24-12-2013 06:56


Araz Fazaeli

 Blogul unui designer iranian, Araz Fazaeli, care incearca sa demonstreze ca si femeile din tara sa pot fi in pas cu moda, in ciuda legilor stricte pe care trebuie sa le respecte, a ajuns in atentia presei de peste ocean.

 Conform legii islamice, doamnele trebuie sa se imbrace in haine largi, care sa nu atraga atentia asupra chipului lor, si sa isi acopere macar partial parul.

Politia le-a interzis de asemenea sa foloseasca oja sau sa poarte sandale, iar mai multe femei au fost arestate dupa ce au incalcat aceste reguli.

Chiar si asa insa, acestea nu renunta la a fi in pas cu moda si a fi cat mai elegante, lucru dovedit si de fotografiile lui Araz Fazaeli.

"Cred ca oamenii din Iran sunt foarte interesati de moda. Sa fii nevoit sa respecti atatea reguli si sa reusesti sa arati totusi atat de... "sofisticat" reprezinta un trend in sine", a declarat Araz.

Desi, asa cum era de asteptat, blogul sau nu este prea promovat in Iran, barbatul are nu mai putin de 13.000 de urmaritori pe Facebook si 7.000 pe Instagram.

 

Citeste si:

Abandonate si pline de enigme. 10 locuri misterioase care iti dau fiori, dar care inca mai starnesc curiozitatea

Apple isi ingroapa toti competitorii. Gigantul care, in anii 2000, scria istorie cu primele smartphone-uri, gata de prabusire

Omul care face 37 milioane de dolari pe zi. Cel mai spectaculos salt dintre toti miliardarii lumii

Sursa: Huffington Post

Tags: iran, moda, haine,


VIDEO PROTVPLUS.RO