"Sunt inca in soc". Reactia emotionanta a unei femei care a auzit pentru prima data la 40 de ani

Dată publicare: 27-03-2014 14:24
Dată actualizare: 30-03-2014 00:09


Joanne Milne

O britanica a auzit pentru prima data la 40 de ani, mutumita unui implant cohlear care i-a redat functionalitatea urechilor.

Joanne Milne, o britanica in varsta de 40 de ani, care s-a nascut fara auz, a fost coplesita de emotie, in momentul in care a auzit pentru prima data o voce umana. Femeia s-a nascut cu un boala rara, numita sindromul Usher, din cauza careia nu a auzit niciodata si a ramas fara vedere cand avea 20 de ani.

In februarie, Joanne a trecut printr-o operatie care i-a schimbat viata: i-au fost montate doua implanturi cohleare, care i-au redat auzul.

Dupa interventie, ea a trebuit sa astepte patru saptamani inainte ca medicii sa activeze implanturile, pentru a vedea daca operatia a fost un succes.

Volumul sunetului din implanturi va fi crescut in timp, pentru a permite creierului sa se adapteze la noul flux de informatii care vine de la urechi.

Un alt pacient, care a trecut printr-o procedura asemanatoare, a albit intr-o luna, din cauza socului pe care l-a avut in momentul in care a realizat cat de zgomotoasa este lumea.

Dupa ce dispozitivele au fost pornite, doctorul a inceput sa-i recite zilele saptamanii, moment in care Joanne a fost coplesita de emotii si a inceput sa planga.

Joanne a marturisit ca pornirea implanturilor a fost "cea mai emotionanta si coplesitoare experienta" din viata ei:

"Sunt inca in soc. Trebuie sa invat sa recunosc ce reprezinta toate sunetele acestea, in timp ce imi construiesc in minte o 'biblioteca' de sunete.

Toate sunetele sunt emontionante pentru mine, de la un intrerupator electrica la zgomotul apei de la robinet".

Momentul in care implanturile au fost activate a fost inregistrat de Tremayne Crossley, o prietena a lui Joanne. Ulterior, Tremayne i-a alcatuit si o lista cu cateva melodii pe care trebuie sa le asculte, pentru a face cunostinta cu lumea muzicii.

Sursa: Daily Mail


VIDEO PROTVPLUS.RO