Sunt doar 17 astfel de cazuri in Marea Britanie. "Are 8 ani si arata de parca e insarcinat"

Dată publicare: 25-09-2013 11:23
Dată actualizare: 28-09-2013 06:56


poza

Un baiatel de 8 ani din Marea Britanie a fost diagnosticat cu o afectiune genetica extrem de rara care il face sa para "insarcinat" relateaza Daily Mail.

Aadam Asif este unul dintre cei 17 copii din Marea Britanie care sufera de boala Niemann-Pick, Tipul B, o afectiune genetica ce se manisfeta prin marirea excesiva a ficatului si a splinei.

Desi are 8 ani, abdomenul sau este mult lasat din cauza organelor marite. Medicii l-au diagnoticat de abia anul trecut cu toate ca Aadam s-a nascut cu aceasta afectiune.

Din nefericire, nu exista tratament pentru aceasta boala, iar medicii i-au avertizat pe parinti ca speranta de viata este foarte scurta.

"Stomacul sau s-a umflat mult in ultimii ani aratand de parca era insarcinat" a povestit tulburat tatal copilului. Nici el si nici fosta sa sotie nu au stiut ca au poarta amandoi gena Niemann-Pick.

Tot din cauza bolii, baiatul oboseste repede si se invineteste foarte usor.  Pentru tipul Ba acestei boli, speranta de viata este de 15-20 ani, dar cu disconfort important.

Nicole Scherzinger, aparitie exotica pe malul marii. Cat de senzuala este artista imbracata doar in bikini si fara urma de machiaj - FOTO

Sursa: Daily Mail


VIDEO PROTVPLUS.RO