Studiu: Oamenii care merg la sala de fitness isi petrec o treime din timp cu alte activitati


Ultimul update: Luni 26 August 2013 06:55
Data publicarii: Vineri 23 August 2013 12:04
Categorie: Bizar
Sala de fitness

Un studiu arata ca pasionatii de fitness care sustin ca isi petrec o ora la sala pierd 21 de minute cu alte activitati, precum trimisul mesajelor pe telefon sau descurcatul firelor de la casti.

Umplutul constant al sticlelor cu apa, vorbitul cu celelalte persoane din sala, aranjatul hainelor sau alegerea melodiilor de pe iPod "subtiaza", mai degraba, timpul de exercitii, nu corpurile celor care vin la sala, relateaza Daily Mail.

De la forme voluptoase, la un pas de anorexie. Cum arata Lady Gaga fara haine si de ce si-a speriat fanii - FOTO

Subiectii acestui studiu, 1000 la numar, au declarat ca-si petrec cate doua ore la sala de doua pana la patru zile pe saptamana.

Acest lucru este incurajator, mai ales ca numarul celor care fac miscare este intr-o continua scadere. Mai exact, 8 din 10 adulti nu fac nimic pentru a-si mentine silueta.

Totusi, cei care merg la sala pierd 35% din timpul acordat activitatii fizice si, din 60 de minute, doar 39 sunt acordate miscarii, potrivit specialistilor.

Reprezentantii salii de fitness Harpers din Marea Britanie au descoperit ca 55% dintre cei care frecventeaza locul vin cu un iPod sau un MP3 Player, ca sa nu se plictiseasca in timp ce fac miscare. Ei spun, de asemenea, ca 30% dintre ei pierd 10 minute ca sa descurce firele de la casti.

In plus, 33% dintre subiecti au recunoscut ca isi intrerup mereu exercitiile ca sa vorbeasca cu cei din jur. Altii, insa, spun ca isi neglijeaza antrenamentul ca sa-si verifice mesajele, apelurile pierdute si e-mailurile.

Directorul salii de fitness Harpers, Kevin Yates, spune ca doar organizarea, adica imbracatul si dusul de dupa, a celor care vin sa faca miscare mananca din timpul acordat exercitiilor.

El recomanda ca cei care vor sa se mentina sa isi caute in prealabil melodiile pe care vor sa le asculte si sa-si inchida telefoanele mobile in timp ce se antreneaza.

Voiam sa ne facem o idee despre modul in care isi petrec timpul clientii nostri in interiorul complexului. Studiul nostru ne-a aratat ca majoritatea au obiceiuri care-i impiedica sa fructifice antrenamentul la maximum”, a mai declarat el.
 

Sursa: Daily Mail

Tags: studiu, sala, fitness,

VIDEO PROTVPLUS.RO