Stephen Crohn, "omul care nu poate sa se imbolnaveasca de SIDA" s-a sinucis


Ultimul update: Vineri 20 Septembrie 2013 06:52
Data publicarii: Marti 17 Septembrie 2013 16:52
Categorie: Bizar
Stephen Crohn

Un barbat al carui defect genetic il facea imposibil de infectat cu virusul HIV, responsabil de SIDA, s-a sinucis luna trecuta in Statele Unite.

Stephen Crohn, in varsta de 66 de ani, a fost numit de medici si presa americana "omul care nu poate sa se imbolnaveasca de SIDA". Vestea ca Stephen s-a sinucis pe 23 august, in New York, a fost facuta publica de sora lui, Amy Crohn Santagata, in New York Times.

Ti-o mai amintesti pe Ruslana, castigatoarea Eurovisionului din 2004? Vezi cum arata acum, la 40 de ani - FOTO

"Si-a vazut toti prietenii in jurul lui murind...A suferit mult simtindu-se vinovat ca el traieste, in timp ce ceilalti au murit" a povestit aceasta.

Celulele albe din sangele lui Crohn aveau un defect genetic care l-au facut rezistent la virusul HIV si la SIDA.

Dupa ce partenerul sau si mai multi dintre prietenii sai au murit de SIDA, Stephen Crohn s-a oferit voluntar pentru a fi infectat cu virusul. Desi a fost expus acestuia, nici medicii nu au reusit sa-l infecteze datorita unei mutatii genetice in structura celulelor sale.

Barbatul nu a folosit niciodata masuri speciale de protectie in timpul sexului si si-a dorit sa ajute medicii in procesul de cercetare si descoperire al unui leac pentru SIDA.

Partenerul sau sexual, Jerry Green, a fost unul dintre primii barbati ucisi de SIDA in Statele Unite. Green a fost diagnosticat cu SIDA in 1978 si a murit in 1982. In urmatorii ani tot mai multi dintre prietenii lui Crohn au murit din cauza aceleiasi temute maladii.

Barbatul a colaborat cu medicii de la Aaron Diamond AIDS Research Center din New York pentru ca lumea medicala sa cunoasca mai multe despre aceasta boala.

"Nu am putut sa-l infectez cu HIV. Nu mai vazusem asa ceva pana atunci" a declarat medicul Bill Paxton. Anomalia din sangele lui este intalnita la mai putin de 1% din populatia lumii.

Crohn nu a mai rezistat psihic dupa ce, zeci de ani, a fost martor la moartea prietenilor sai rapusi de SIDA. Depresiv, acesta si-a pus singur capat zilelor.

Povestea vedetei care la doar 23 de ani si-a facut deja 19 operatii estetice. Vezi cum a ajuns sa arate acum - FOTO

Sursa: nydailynews.com

VIDEO PROTVPLUS.RO