Statul american Oregon vrea sa legalizeze DUELURILE intre functionari publici. Un singur politician se opune propunerii

10-04-2017 09:04


duelisti

Initiativa legislativa controversata a republicanilor din Oregon.

Senatorul republican Brian Boquist, sustinut de partidul sau, a propus abrogarea unei prevederi din Constitutia acestui stat, vechi de 172 de ani, prin care functionarii publici din Oregon nu au voie sa se dueleze, altfel riscand sa isi piarda drepturile electorale, potrivit Independent.

„Stramosii nostri au decis ca nu ar fi foarte civilizat ca, atunci cand doi oficiali au o disputa, sa se impuse pe treptele Capitoliului”, spune Boquist, care explica totusi ca nu vrea sa reintroduca duelurile, ci mai degraba sa atraga atentia asupra faptului ca in Constitutia statului Oregon exista multe prevederi depasite. Printre acestea se numara articole privind detinerea de sclavi sau titlurile nobiliare.

Daca legislativul local va vota propunerea lui Boquist, aceasta trebuie adoptata apoi printr-un referendum popular. Momentan, exista un singur opozant, reprezentantul Partidului Progresist din Oregon, care se teme ca abrogarea prevederii din Constitutie chiar le va permite functionarilor publici sa se dueleze, iar referendumul va avea costuri exagerate pentru contribuabili.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO