"Stafia" unei femei surprinsa pe camera la o sedinta de spiritism din 1930. Cum este explicata aparitia

Ultima actualizare: 31-10-2014 00:02
stafie, sedinta de spiritism

Patru fotografii facute in timpul unei sedinte de spiritism, in 1990, au fost expuse public acum si dezvaluie prezenta unei presupuse fantome ce pluteste deasupra participantilor.

Chipul "stafiei" este clar dezvaluit intr-una din imagini, fiind vorba de o femeie cu par inchis la culoare, acoperita cu un sal. In celelalte trei fotografii facute la acelasi eveniment este, de asemenea, vazuta, insa doar ca o ceata numita "ectoplasma" de catre cei care cred in existenta fantomelor, relateaza Metro.

Cele patru imagini au fost gasite in colectia locotenent-colonelului E.J. Gordon Tucker, de la Oficiul de Inregistrari Publice al Irlandei de Nord (PRONI), echivalentul a Arhivelor Nationale din Marea Britanie.

Alan Robertson, care lucreaza pentru PRONI, a declarat: "Aceste fotografii din 1930 arata 'manifestari ale spiritelor'. Oamenii prezenti la acea sedinta de spiritism le-au invocat si ele au aparut. Un spirit si-a facut aparitia si era inconjurat de o ceata alba numita si ectoplasma".

Sedintele de spiritism erau foarte populare in preajma anului 1930, cand multe familii ii regretau pe cei morti in Primul Razboi Mondial. "Intre anii 1920 si 1930, multi isi cautau alinarea incercand sa-i contacteze pe cei dragi disparuti prin spiritism", a spus Alan Robertson.

Insa tot el ofera si o explicatie rationala pentru strania imagine, care nu are legatura cu vreo stafie. "Se crede fotografiile au fost creata fie prin expunerea dubla a placilor, sau prin crearea unui manechin asemenea unui spirit", a spus el.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO