Stadionul Al-Wakrah din Qatar are "forma unui vagin". Ce au vrut arhitectii si ce vad fanii

Dată publicare: 19-11-2013 08:00
Dată actualizare: 22-11-2013 01:21


stadion

Design-ul stadionului Al-Wakrah din Qatar, construit pentru Campionatul Mondial de Fotbal din 2022 a ajuns subiect de controverse.

Motivul? Dupa lansarea modelului virtual al stadionului, un numar mare de comentatori au sustinut pe retelele de socializare ca arena are forma unui vagin, relateaza www.independent.co.uk.

Nu asta si-au dorit insa arhitectii din conservatorul stat arab. Potrivit acestora, stadionul trebuia sa semene cu o barca traditionala araba numita "dhow" si folosita in Qatar pentru "culesul de perle".

Totusi, cei care au admirat modelul cred ca stadionul arata ca organul genital al femeii si nu ca o barca.

Aecom, firma care se ocupa de constructia stadionului alaturi de echipa de arhitecti care l-au desenat au declarat ca stadionul "simbolizeaza atat trecutul cat si viitorul progresist al Qatarului."

Totodata, conform oficialilor arabi, Al-Wakrah este primul din cele 6 stadioane care sunt construite pentru Campionatul Mondial de Fotbal din 2022.

Acestia au precizat ca arena va avea o capacitate de 40.000 de locuri si va fi terminata in 2018.

In urma cu cateva zile, un raport al Amnesty International denunta abuzul si exploatarea suferite de muncitorii imigranti care construiesc infrastructura pentru Cupa Mondiala din 2022 din Qatar. Oficialii tarii au negat insa acuzatiile.
 

Sursa: Independent.co.uk


VIDEO PROTVPLUS.RO