Specia de rechin preistoric care traieste si azi. Cum arata pradatorul in varsta de 80 de milioane de ani. FOTO

Ultima actualizare: 24-01-2015 06:50

Au trait socul vietii cand au scos din apa aceasta creatura terifianta. Barbatii din Australia au aflat in scurt timp ca au de-a face cu un rechin preistoric, cu nu mai putin de 300 de dinti.

De un maro inchis, creatura asemanatoare cu un tipar este de fapt un rechin, cunoscut sub pseudonimul de "fosila vie", faimos pentru multele randuri de colti.

Aceasta specie exista pe Terra inca de acum 80 de milioane de ani si este una dintre cele doua specii de animale din aceasta perioada care inca mai traieste si azi.

Barbatii care au prins rechinul au fost pur si simplu socati de captura.

"Are 300 de dinti, pe 25 de randuri, asa ca daca nimeneri in acea gura, nu mai ai cale de scapare. Este foarte ciudat. Nu cred ca ai vrea ca cei mici sa vada asta inainte de culcare", a spus chief executive Simon Boag, directorul executiv al South East Trawl Fishing Association, din Australia. Tot el a dezvaluit ca este prima data cand oamenii captureaza un astfel de rechin.

"Chiar arata in varsta de 80 de milioane de ani. Arata preistoric, arata ca si cum ar apartine unui alt timp", a mai spus Boag.

Rechinul a fost prins la 700 de metri adancime si este lung de doi metri.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO