Soc suferit un barbat cand s-a trezit din anestezie. Ce i-a scos medicul in locul rinichiului bolnav

Dată publicare: 11-05-2013 13:16
Dată actualizare: 14-05-2013 06:58


sala de operatii

Un barbat de 76 de ani, care s-a internat intr-un spital de prestigiu din New York pentru o interventie chirurgicala, a avut un soc in momentul in care s-a trezit din anestezie.

Chirurgul de la Centrul Medical “Muntele Sinai” care l-a operat pe barbat i-a extirpat rinichiul gresit, au confirmat autoritatile pentru CBS News.

Barbatul sufera de o afectiune grava a rinichilor si face dializa, iar medicii au decis anterior sa-i scoata rinichiul mai afectat de boala.

Un purtator de cuvant al spitalului a precizat ca pacientul a fost supus altei interventii si rinichiul bolnav a fost inlaturat pana la urma, iar in momentul de fata barbatul este in afara oricarui pericol.

Medicul care a facut grava eroare a fost suspendat, iar conducerea spitalului a declasat o ancheta interna. Numele chirurgului si a pacientului nu au fost facute publice si nu a fost precizata data la care a fost facuta operatia.

Este regretabil ca acest eveniment s-a intamplat in spitalul nostru”, a declarat pentru CBS Dorie Klissas, purtator de cuvant al Centrului Medical “Muntele Sinai” din New York.

In ciuda erorii grave, se pare ca pacientul l-a iertat pe doctorul care a facut operatia.

Pacientul a spus ca in trecut acelasi chirurg l-a ajutat sa se vindece de cancer la vezica si in ciuda erorii a spus ca are o incredere enorma in acest medic. Ne cerem scuze fata de pacient si o sa ne asiguram ca in viitor nu vor mai fi facute astfel de greseli”, a mai declarat Dorie Klissas.

Sursa: CBS


VIDEO PROTVPLUS.RO