"Sirens of the lambs". Banksy si protestul cu animale de plus in cartierul carnii din New York

Dată publicare: 12-10-2013 15:29
Dată actualizare: 15-10-2013 06:50


Bansky

Un protest poate prea subtil la prima vedere, dar despre care vorbeste astazi presa din toata lumea. Celebrul artist Banksy a reusit sa protesteze impotriva industriei carnii in stil propriu.

Ultimul eveniment organizat de Banksy a fost lansat pe strazile New Yorkului sub forma unui camion-abator, plin de animale impaiate. 

Instalatia mobila, numita “Sirenele mieilor”, intr-un joc de cuvinte pornit de la celebrul film "Tacerea mieilor", reprezinta al 11-lea eveniment al acestui artist urban lansat in New York, expozitie care va continua si in urmatoarele doua saptamani - scrie Daily Mail.

Intr-un camion pe care scria "Carne proaspata de la ferma", Banksy a adunat mai multe animale de plus, printre care vaci, miei, pui si porci. Impactul nu este doar vizual, din camion auzindu-se zgomote specifice acestor animale.

Presa il numeste drept "street artist" (artist urban, in traducere), dar si activist politic si pictor. Originar din Marea Britanie, Banksy si-a mai expus inca 10 "opere de arta" incepand cu 1 octombrie, tot pe strazile din New York.

Creatiile sale combina umorul negru cu graffiti.

De aceasta data, prin noua sa creatie, Bansky si-a propus sa atraga atentia asupra cruzimii din industria alimentara. Reactiile insa au fost diverse. Multi s-au distrat, fara a intelege mesajul, ceea ce a preconizat si Banksy, cand a spus ca "poate este prea subtil".

Pe de alta parte, BuzzFeed scrie ca, sambata, 12 octombrie, Banksy a vandut arta in Manhattan "si nimeni n-a stiut" de acest lucru.

Artistul si-a amplasat un stand in zona Central Park si, abia dupa cateva ore, a reusit sa aiba prima vanzare, insa doar dupa ce a fost de acord sa faca o reducere de 50% la pretul de 60 de dolari pe care il afisase.

Apoi, pe parcursul zilei, a vandut mai multe exponate.

Pe Twitter au aparut reactii despre cumparatorii care pur si simplu s-au "impiedicat" de aceste mici comori:

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO