Singurul lucru bun atribuit lui Hitler si la care viseaza toti romanii nu este de fapt al lui

Dată publicare: 12-12-2011 17:36
Dată actualizare: 07-11-2012 22:43


Hitler 3D

In 1935, Hitler inaugura cu mare fast primul tronson de autostrada, intre Frankfurt si Darmstadt. Tot din 1935, Fuhrer-ul a inceput sa fie cunoscut ca "inventatorul" autostrazilor in Germania.

In plus, a fost creditat si pentru faptul ca ar fi reusit sa combata somajul aflat la cote alarmate la inceputul anilor ’30. Lucrurile nu sunt insa tot timpul ceea ce par!

Istoricul si directorul Centrului berlinez pentru Studiul Antisemitismului, Wolfgang Benz, citat de Deutsche Welle, a demontat acest mit. Potrivit acestuia, tot ce s-a spus pana acum despre “inventia” lui Adolf Hitler "este complet fals. Hitler n-a trebuit sa descopere nimic, ci numai sa scoata niste planuri dintr-un sertar. Dar i-a placut postura de inventator si lumea l-a crezut. Nu construirea autostrazilor a dus la scaderea numarului de someri, ci industria de armament”.

Cu alte cuvinte, HAFRABA, societatea care s-a ocupat de proiectarea autostrazii Hamburg – Frankfurt – Basel, a pus la punct planul pentru construirea unei retele de autostrazi inca din anii '20, cu mult inainte de venirea lui Hitler la putere.

In ceea ce priveste somajul, cifrele oficiale demonstreaza ca acesta a inceput sa scada odata cu intetirea pregatirilor pentru razboi.

Pe site-ul Deutsche Welle puteti citi si despre alte mituri care s-au nascut in perioada nazista!

Sursa: Deutsche Welle


VIDEO PROTVPLUS.RO