Si-au ucis mama vitrega pe cand aveau 12, respectiv 13 ani. De ce acesti doi frati se tem de eliberare

Dată publicare: 23-07-2015 11:41
Dată actualizare: 26-07-2015 07:23


Curtis si Catherine Jones

Catherine si Curtis Jones vor fi eliberati dupa ce si-au petrecut aproape jumatate de viata in inchisoare.

Atunci cand baietelul in varsta de 12 ani, Curtis Jones, a fost condamnat la 18 ani de inchisoare pentru crima de gradul 2, prima intrebare pe care le-a pus-o politistilor a fost daca isi poate lua jocul Nintendo cu el.

In prezent, el are 29 de ani si, impreuna cu sora lui Catherine (30 de ani), vor fi eliberati din inchisoare. Cei doi au folosit arma tatalui lor pentru a o ucide pe iubita acestuia. Initial, s-a crezut ca cei doi copii erau gelosi pe aceasta, insa rapoartele ulterioare ale politiei sugereaza ca au fost abuzati sexual de cei doi si de inca un alt barbat care locauia cu ei. Copiii au planuit sa-i ucida pe toti trei, dar au impuscat-o doar pe femeie, cu 4 focuri de arma.

Potrivit The Miami New Times, fratii Jones vor parasi inchisoarea fara sa fi trimis vreodata un sms sau sa conduca o masina. In plus, pentru ca toata viata lor vor fi incadrati ca “eliberati conditionat”, la cea mai mica infractiune risca sa ajunga din nou dupa gratii.

Catherine se teme foarte mult sa reintre in societate dupa 16 ani: "Dupa ce mi-am petrecut adolescenta si mare parte din viata de adult in spatele gratiilor, voi fi eliberata intr-o societate atat de diferita de ceea ce am lasat in spate.", a scris ea intr-o scrisoare publicata in Florida Today.

"Sunt multe temeri, in special pentru ca trebuie sa invat sa functionez ca un om normal: sa conduc o masina, sa aplic la joburi, sa trimis sms-uri, sa ma imbrac pentru un interviu de angajare, sa obtin asigurare medicala si de viata. N-am habar. Ideea de a avea 30 de ani si sa fiu complet dependenta de altii sa ma invete cum sa fac lucruri de baza nu este foarte tentanta. Voi parasi inchisoarea la fel de nestiutoare ca la 13 ani."

Pe de alta parte, fratele ei a vazut pentru scurt timp “lumea de afara” atunci cand a fugit dintr-o facilitate de detentie pentru minori dupa ce un uragan a distrus poarta de la intrare. El a fost prins dupa 24 de ore si ceea ce a zis atunci i-a lasat pe multi fara cuvinte: “Oamenii fac afara lucrurile intr-un mod foarte lipsit de respect.”

Sursa: Pro TV

Tags: crima, copii, eliberare,


VIDEO PROTVPLUS.RO