Si-au sarbatorit a 61-a aniversare a casatoriei cu o bucata din tortul de la nunta. Procedeul prin care a fost conservat

Ultima actualizare: 26-08-2016 06:58

De 61 de ani impart aceeasi bucata de tort si nu este o gluma, ci o traditie tinuta cu sfintenie de un cuplu din Florida. La fiecare aniversare, cei doi batranei mananca o bucata din tortul de la nunta lor din 1955.

De mai bine de sase decenii, acesti bunici respecta cu sfintenie aniversarea casatoriei. Si nu lipseste tortul, mai exact o bucata din tortul cu fructe de la nunta.

"Firma de catering i-a oferit mamei mele restul de tort si am zis sa sarbatorim in acest fel. Asa a inceput traditia!" - spune femeia.

Bucata de tort, din care cei doi soti iau in fiecare an cate o imbucatura, este pastrata intr-o folie de plastic, intr-o cutie de cafea. Inainte insa, prajitura a fost supusa unui tratament special.

"Bucata de tort a fost tinuta in pivnita, exact ca branza, deoarece trebuia sa se invecheasca inainte de a o congela" - este explicat procedeul de conservare.

Cei doi batranei au si un ritual inainte de a gusta din tort.

"Coniacul il conserva foarte bine si il inmoaie", spun ei.

Anul acesta, cuplul implinit 61 de ani de cand a spus DA.

"Inca ne iubim si ne bucuram unul de compania celuilalt. Este o calatorie care dureaza atat cat ii permiti", declara batraneii.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO