Si-a donat averea unui spital. Milionarul care a trait intr-o locuinta sociala toata viata

14-05-2014 17:59


Tomograf

Un britanic care a lucrat toata viata la caile ferate si a locuit intr-o locuinta sociala a lasat mostenire 1,1 milioane de lire unui spital pentru a cumpara doua scanere medicale.

James Redgate, din Nottingham, a ales sa isi doneze averea pentru o cauza nobila, in loc sa o lase familiei. Barbatul, care nu a fost niciodata casatorit si nu a avut copii, a dus o viata simpla, insa a acumulat o avere considerabila din salariu si, ulterior, din pensia sa, scrie The Daily Mail.

Oficialii spitalului din Nottingham au fost luati prin surprindere in momentul in care au primit donatia cu 7 cifre, dupa moartea barbatului, la 83 de ani, in 2011. Membrii familiei cred ca decizia a fost luata dupa ce mama lui James a murit in acest spital din cauza leucemiei, insa a fost tratata exemplar de personalul unitatii.

Spitalul a cheltuit banii pe doua computere-tomograf, care vor ajuta mii de pacienti. "James s-ar fi bucurat foarte mult ca noul scanner va ajuta atat de multi oameni. Mama ar fi fost mandra de el", a spus sora sa.

"Ii suntem recunosctori ca s-a gandit la spitalul din Nottingham in testamentul sau. Prin generozitatea sa, pacientii spitalelor din oras vor beneficia de cea mai moderna tehnologie", au declarat reprezentantii spitalului.

Sursa: Daily Mail

VIDEO PROTVPLUS.RO