Si-a descoperit talentul la pictura dupa ce a ramas orb. Tablourile realizate de un barbat din SUA depasesc orice imaginatie

24-03-2015 16:32


tablou pictor orb

Un pictor din Texas, SUA, uimeste cu talentul sau incredibil de a realiza tablouri in culori vibrante, infatisand peisaje si persoane cu o precizie remarcabila, astfel incat nimeni nu ar ghici ca pictorul este orb.

John Bramblitt si-a pierdut vederea in urma cu 13 ani, din cauza unor complicatii cauzate de epilepsie, scrie The Independent.

Simtindu-se deconectat de lumea inconjuratoare si deprimat, John a inceput sa picteze. In timp, el a inceput recunoasca diverse tablouri simtindu-le textura si tot asa a invatat sa picteze, folosindu-se de linii largi si amintirile de pe vremea cand putea sa vada.

 

Bramblitt spune ca arta i-a redefinit viata si l-a ajutat sa iasa din depresie. Acum, pictorul este casatorit si are un baietel. Desi nu si-a vazut niciodata familia, asta nu l-a impiedicat sa-si foloseasca imaginatia pentru a-i desena in tablouri.

 

Pe langa activitatea sa artistica, John tine si cursuri de pictura, unde ii invata pe tinerii pasionati de desen sa-si adapteze stilul cu ajutorul unor tehnici neconventionale.

Sursa: The Independent

Tags: pictor, orb, vedere, tablou,

VIDEO PROTVPLUS.RO