Si-a dat in judecata liceul in care a invatat si a castigat. Motivul pentru care tanara a fost discriminata

Dată publicare: 26-02-2014 14:52
Dată actualizare: 01-03-2014 06:55


Skye Wyatt

O tanara de 21 de ani din Texas a castigat un proces impotriva liceului in care a invatat, pentru ca profesorii au facut public faptul ca era lesbiana.

Cand Skye Wyatt era o eleva de liceu, in Kilgore, Texas, ea avea un secret: era lesbiana si avea o iubita.

Avea doar 16 ani si nu ii spusese mamei sale acest lucru, dar antrenorii ei de fotbal, care aflasera de relatie, au avut grija ca mama lui Skye sa afle despre relatia fiicei sale cu o alta fata., informeaza Yahoo News.

In 2009, antrenorii au hartuit-o in vestiarul scolii ca sa recunoasca faptul ca era lesbiana si i-au spus ca nu va mai intra pe teren pana cand nu-i va povesti mamei sale. Cand a refuzat, antrenorii i-a sunat mama iar apoi au eliminat-o pe Skye din echipa.

Femeia a reactionat intr-un mod surprinzator si a dat in judecata scoala, pentru ca a incalcat dreptul fetei la intimitate. Luni, dupa 6 ani de procese, scoala in care Skye a invatat a acceptat o intelegere, pentru 77.000 de dolari.

Expertii in drepturile comunitatii LGBT spune ca este un verdict rar, dar incurajator iar avocata Jennifer Doan, care a reprezentat-o pe Skye, a declarat ca este un final fericit pentru experienta ingrozitoare prin care a trecut clienta sa.

Intelegerea a fost facuta cu doua saptamani inaintea unei noi infatisari in fata unui judecator. Pe langa intelegerea financiara, scoala din districtul Kligore s-a angajat sa tina instructaje anuale pe tema problemelor de discriminare.

In anul 2000, un tribunal din Pennsylvania a decis ca mai multi ofiteri de politie sunt vinovati pentru sinuciderea unui baiat homosexual, dupa ce l-au amenintat ca le vor povesti parintilor despre orientarea lui sexuala.

Sursa: Yahoo News

Tags: liceu, proces, lesbiana,


VIDEO PROTVPLUS.RO