Selfie platit cu libertatea de o artista din Japonia. Ce contin imaginile primite de admiratori, pentru care a fost arestata

Dată publicare: 15-07-2014 14:35
Dată actualizare: 18-07-2014 00:47


selfie Japonia

O artista din Japonia a fost arestata pentru ca ar fi trimis, prin e-mail, la 30 de admiratori ai operei sale, "selfiuri vaginale", realizate in tehnica 3D, informeaza theguardian.com.

Numele real al artistei este Megumi Igarashi, insa ea se semneaza cu pseudonimul Rokudenashiko, care intr-o traducere aproximativa ar insemna "fata buna de nimic". Aceasta a fost retinuta in Tokyo pentru suspiciunea de incalcare a legilor de obscenitate din Japonia.

Relatarile din media precizeaza ca Igarashi, in varsta de 42 de ani, a negat acuzatiile, precizand ca nu a trimis imagini cu vaginul sau in schimbul banilor si nu a recunoscut ca datele scanate 3D ar fi obscene. Potrivit unor surse din politie, Igarashi ar fi incasat in jur de 1 milion de yeni (aproximativ 7.239 de euro) in schimbul acestor imagini.

Totodata, unii comentatori au subliniat ipocrizia in cazul arestarii sale, care are loc la scurt timp dupa ce autoritatile japoneze au rezistat presiunii de a interzice imaginile pornografice cu copiii din manga (benzi desenate japoneze) si filmele animate.

Megumi Igarashi a devenit cunoscuta datorita seriilor de sculpturi Decoman "Decorated Vagina". Titlurile lucrarilor sale includ cuvantul "man" - de la "manko", cuvantul japonez pentru vagin. Igarashi a amintit ca, la un moment dat, i s-a cerut sa nu foloseasca cuvantul "Decoman", in timpul unei aparitii TV.

Deoarece organele genitale feminine au fost "prea ascunse" in societatea japoneza, "nu am stiut cum ar trebui sa arate un vagin", a spus ea, intr-o postare online. "Am crezut ca este doar amuzant sa-mi decorez (zona) vaginului si sa fac o diorama, dar am fost foarte surprinsa sa vad ca oamenii se supara sa-mi vada operele si chiar auzindu-ma spunand cuvantul 'manko'", a declarat artista.

Una dintre lucrari, descrisa ca o "scena de lupta vaginala", arata un grup de soldati ascunzandu-se intr-o zona pudica de neconfundat. O alta diorama, numita "Fukushiman" - "un tabu deasupra tabu-ului" -, arata muncitori de la centrala nucleara Fukushima Daiichi in imprejurimi similare.

De asemenea, artista a creat si fotografii de fundal pentru iPhone si, recent, a publicat o imagine cu Gundaman, o figurina bazata pe popularul personaj animat Gundam, care prezinta un vagin supradimensionat, potrivit site-ului japonez de arta si design Spoon & Tamago.

Igarashi a precizat ca misiunea ei este de a "demistifica" organele genitale feminine in Japonia.

Sursa: Guardian


VIDEO PROTVPLUS.RO