Seful unui cunoscut clan mafiot, arestat ca in filme, dupa luni intregi de cautari. Unde l-au gasit oamenii legii ascuns

29-11-2014 12:22


gionta

Fuga de autoritati a luat sfarsit pentru seful unei grupari mafiote, asta dupa ce autoritatile aflate pe urma lui l-au gasit la capatul unui tunel secret.

Nu mica le-a fost insa uimirea oamenilor legii atunci cand au aflat si intrarea in ascunzatoarea perfecta, relateaza Daily Mail.

Pentru Valentino Gionta junior, capul clanului mafiot Camorra, viata pe fuga a luat sfarsit. Barbatul, care preluase conducerea gruparii clandestine din 2012, atunci cand tatal acestuia fusese arestat, a fost prins de politia din Italia.

Cu adevarat suprinzator pentru politisti a fost insa locul in care barbatul se ascundea de oamenii legii. Totul se petrecea in casa al carei proprietar era chiar unchiul urmaritului, acolo unde Gionta sapase un tunel subteran secret.

Intrarea in ascunzatoare, in schimb, se facea prin usa unui frigider fals.

Si pentru a nu fi deconspirat cu usurinta, Gionta atasase de usa frigiderului un dispozitiv electronic de inchidere.

Potrivit datelor oficiale furnizate de anchetatori, omul fusese dat in urmarire generala in vara acestui an, pe 5 iunie fiind emis si un mandat de arestare pe numele acestuia.

Clanul Camorra, pe care acesta il conducea, este suspectat de trafic cu tigari, dar si de controlul abuziv pus asupra portului din orasul Napoli, considerat de politisti un punct important pentru tranzactiile mafiote cu heroina, cocaina si canabis.

Barbatul s-a lasat arestat fara a opune rezistenta, dupa ce intreaga zona a fost inconjurata de forte de ordine inarmate.

Sursa: Daily Mail

VIDEO PROTVPLUS.RO