Secretele din spatele gesturilor pe care le fac felinele, dezvaluite intr-un videoclip

Dată publicare: 02-08-2013 15:38
Dată actualizare: 05-08-2013 06:46


pisica

Un video postat de Protectia Pisicilor din SUA arata cum functioneaza limbajul corpului la pisici, scrie Daily Mail.

Multi dintre cei care au o pisica acasa se lauda ca au o relatie speciala cu felina si cred ca recunosc orice gest al animalului, insa expertii arata ca nu este asa.

Filmul distruge miturile prin care oamenii cred ca daca o pisica isi linge botul, inseamna ca ii este foame sau daca se intoarce pe spate vrea sa fie neaparat mangaiata pe burta.

Trei sferturi dintre stapanii de pisici nu stiau ca atunci cand felina are coada in sus inseamna ca este bucuroasa sa il vada si incearca sa il salute. De asemenea, filmul arata cum atunci cand o pisica se intoarce pe spate, vrea sa fie mangaiata pe cap.

O treime dintre cei 1.100 de stapani intervievati sunt convinsi ca atunci cand pisica lor toarce este fericita, dar video-ul arata ca acest semn poate insemna si ca animalul are dureri. Iar daca pisica isi netezeste urechile, este semn de frica si de dorinta de a se ascunde pe undeva.

Trenorrow, de la Protecia Pisicilor, spune ca fata de caini si oameni, expresiile faciale ale pisicilor sunt mai greu de recunoscut. „Pisicile nu au dezvoltati muschii faciali astfel incat sa ne putem da seama de expresiile faciale”, a declarat barbatul.

Expertii au realizat filmuletul de trei minute ca sa ajute stapanii de pisici sa isi dea seama de gesturile animalelor, in momentele in care sunt bucuroase, dar si cand se afla intr-o stare de nervozitate.

Sursa: Daily Mail

Tags: pisici, gesturi,


VIDEO PROTVPLUS.RO