Seara muzicala, vineri, la Cimitirul Bellu din Capitala: "Ziua multumirii"

Dată publicare: 07-09-2012 09:01
Dată actualizare: 31-10-2012 09:04


Cimitirul Bellu

Un concert va fi organizat vineri seara, de la ora 19.00, la Cimitirul Bellu din Capitala, Cu aceasta ocazie, spectatorii se vor putea bucura, pe langa muzica, si de vizionarea unor imagini cu lucrari din colectia de arta a cimitirului.

De altfel, la Bellu se afla cel mai mare muzeu de arta in aer liber din Romania.

La evenimentul intitulat "Ziua Multumirii", vor urca pe scena membrii Cvartetului Chromatic, precum si doi artisti ai Operei Nationale Bucuresti - tenorul Lucian Corchis, acompaniat de pianista Liana Mares, informeaza un comunicat al organizatorilor - Administratia Cimitirelor si Crematoriilor Umane (ACCU).

Pe parcursul evenimentul vor putea fi vizionate imagini cu lucrarile reprezentative din colectia de arta a Cimitirului Bellu, ce cuprinde peste 600 de capele, unele dintre acestea proiectate de arhitecti renumiti ca Ion Mincu, Grigore Cerkez, Alexandru Clavel sau Ion Berindei si aproape 1.000 de sculpturi din marmura, piatra sau bronz dintre care unele poarta semnatura marilor sculptori: Karl Stork, Dimitrie Paciurea, Frederic Stork, Ion Jalea, Raffaelo Romaneli, Carol Stork sau Oscar Han.

Accesul publicului la acest eveniment este liber.

Evenimentul este organizat de ACCU cu sprijinul ArCuB - centrul de proiecte culturale al Primariei Municipiului Bucuresti.

Cimitirul Bellu a fost inclus in ultimii doi ani in circuitul Noptii Muzeelor din Capitala, situl bucurandu-se de un real succes. Intr-o atmosfera inedita, publicul a fost invitat sa faca un tur al mormintelor marilor personalitati de la Bellu si sa descopere colectiile de arta pe care le adaposteste acest muzeu in aer liber.

Ansamblul "Cimitirul Serban Voda - Bellu", cum este clasat in Lista monumentelor istorice, este un monument de categoria B (de importanta locala), ce cuprinde aproape 200 de constructii clasate la randul lor ca monumente istorice.

Cimitirul Bellu este membru al organizatiei Cimitirelor Semnificative din Europa.

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO