Scrisoarea unui tanar homosexual, care suferea de autism: “E o camera de tortura, nu mai rezist”

Ultima actualizare: 04-10-2016 07:05
Jack Ellies

Jack Ellies, in varsta de 20 de ani, din Anglia, un tanar homosexual, care suferea de autism, a ales sa se sinucida si sa lase in urma o scrisoare, dupa ce a fost plasat intr-un un centru de ajutor.

Pentru Jack a fost important sa le multumeasca tuturor celor care l-au ajutat. De aceea, el a facut o lista cu 100 de nume, in dreptul fiecaruia scriind mesajul: “Te iubesc!”

In martie 2014, el s-a sinucis. Doi ani au trecut de la moartea sa, iar Rebecca Weeks, sora lui, inca incearca sa inteleaga de ce fratele ei a recurs la acest gest.

Jack chiar i-a cerut scuze surorii sale, la finalul scrisorii. Ea a declarat: “Nu a mai putut indura suferinta prin care trecea.”

Adolescentul era dependent de insulina, din cauza diabetului, si incerca sa faca fata autismului. Din cauza starii lui, era chinuit de cei din jurul sau.

Odata ce a inaintat in varsta, el si-a dat seama ca este homosexual, iar cei care l-au ostracizat s-au legat si de orientarea lui sexuala.

In 2013, mama sa, Helen a decis sa-l plaseze intr-un centru de ajutor, pentru a fi ingrijit. Sora sa a relatat: “El mai incercase sa se sinucida. Chiar se chinuia sa stea numai in casa, de aceea i-am gasit un loc unde putea fi ingrijit, speram ca lucrurile sa se schimbe in bine.”

La cateva saptamani dupa ce a ajuns la acea clinica, Jack se simtea disperat, spunand ca acel centru, unde trebuia sa fie ingrijit, era o “camera de tortura".

In martie 2014, el a scris o scrisoare de 12 pagini, spunand: “Cei de aici nu rad la glumele mele, nu imi apreciaza personalitatea, energia mea. Ei rad de mine, de sexualitatea mea, de infatisarea mea. Nu vreau sa mai traiesc aici. Sper ca-mi veti intelege decizia.”

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO