Scrisoarea unei directoare pentru parintii care se imbraca in pijamale cand isi aduc copiii la ore: "Nu cred ca e exagerat"

28-01-2016 22:52


Exasperata de numarul tot mai mare al parintilor care poarta pijamale cand isi aduc ori isi iau copiii de la scoala, directoarea unei unei unitati de invatamant din Anglia a reactionat.
 

Le-a trimis tuturor o scrisoare prin care le-a cerut sa poarte haine potrivite. "In loc sa le dam un exemplu bun, le transmitem naravuri", a comentat un parinte care sustine initiativa profesoarei.

Cand este in regula sa porti pijama? Nu e deloc o intrebare retorica. Rihannei, cantareata idolatrizata de milioane de tineri, i s-a parut chic sa se plimbe prin oras in pijama si papuci, scriitorul Ernest Hemingway isi scria romanele in pijama, iar in 2005 Michael Jackson a gasit de cuviinta sa apara in pijama la tribunal.

Pijama in afara dormitorului si chiar a casei nu i s-a parut insa o idee inspirata directoarei unei scoli din nord-estul Angliei.

Kate Chisolm, director scoala: "Au fost sedinte la clase la care unii parinti au venit in pijamale, apoi am observat parinti in pijamale la serbarile de Craciun. Atunci mi-am zis ca trebuie sa fac ceva in privinta asta".

Asa ca a ticluit un e-mail pentru parinti. "Indraznesc sa va rog sa va rezervati timp sa va imbracati in mod convenabil. Daca ne propunem sa educam acesti copii, nu cred ca e exagerat sa le cerem parintilor sa iasa din casa spalati si imbracati", a scris directoarea in mesajul ei.

Destinatarii n-au fost neaparat intelegatori.

Parinte: "Nu conteaza cum apar, important este sa-l aduc la scoala".

Parinte: "Nu e treaba ei sa le spuna oamenilor cum sa se imbrace".

Totusi, cruciada "anti-pijamale in curtea scolii" a fost salutata de numerosi parinti.

VIDEO PROTVPLUS.RO