Scenariile apocaliptice pe care guvernul SUA le ia in serios: invazia zombie si 21.12.2012

Dată publicare: 18-04-2012 16:05
Dată actualizare: 03-11-2012 13:11


Apocalipsa - 12

Fiind anul mult mediatizatei Apocalipse mayase, Business Insider a publicat cateva scenarii de cosmar pe care autoritatile americane le iau un serios si chiar ofera sfaturi eventualilor supravietuitori.

1. Invazia zombie

Sfaturile pentru a supravietui acestui dezastru au fost publicate anul trecut pe un site de catre Centrul pentru Controlul Bolilor, iar numarul accesarilor a fost atat de mare incat a dus la blocarea paginii web. Desi a fost o gluma, sfaturile pentru a face fata unei epidemii sunt cat se poate de serioase.

HARTA. Unde gasesti mancare si arme in orasul tau, daca incepe "apocalipsa" mortilor vii :)

2. Calendarul mayas

Scenariul este luat in serios, in special datorita mediatizarii sale. In acest caz, Agentia Spatiala Americana (NASA) este cea care a oferit un raspuns cetatenilor ingrijorati ca lumea se va sfarsit o data cu ultima zi din calendarul mayas, 21 decembrie 2012. Specialistii au precizat ca nu va exista un impact cu vreun asteroid sau o alta planeta si nici nu se vor inversa polii planetei.

VIDEO realizat de NASA. Clipul care explica de ce NU vine Apocalipsa pe 21 decembrie 2012


3. Colapsul economic al SUA

Una dintre solutii este crearea unei alte monede in locul dolarului, o moneda specifica statului Wyoming. De asemenea, autoritatile au in vedere un plan pentru distrubuirea de hrana si rationalizarea energiei, scrie Business Insider.

4. Incalzirea globala

Topirea ghetarilor este o problema reala, iar cresterea nivelului marilor pune in pericole unele state insulare. Este vorba in special de insula Kiribati, din Pacific, care incepe deja sa fie acoperite de apa, iar autoritatile vor sa mute locuitorii inainte de a fi prea tarziu. Si insulele Maldive sunt intr-un pericol similar.

Cea mai saraca tara din lume va fi mutata om cu om. Paradisul care dispare cu "ajutorul" nostru

4. Colapsul tehnologiei

Un atact terrorist care ar viza sistemul informatic ar putea distruge SUA. Fara acces la internet si telefonie mobile, tara ar fi cuprinsa de haos. Subiectul este atat de serios pentru autoritati, incat anul trecut guvernul a creat chiar un scenariu de razboi pornind de la aceasta idee.
 

Sursa: Business Insider


VIDEO PROTVPLUS.RO