Satanistii americani au inaltat statuia unui demon in Detroit. Localnicii spun ca "se roaga pentru salvarea orasului"

Dată publicare: 27-07-2015 11:28
Dată actualizare: 30-07-2015 00:02


statuia demonului Baphomet din Detroit

O grupare religioasa controversata a reusit sa produca un adevarat scandal in Statele Unite.

Templul Satanist”, o grupare cunoscuta mai degraba pentru opozitia sa fata de bisericile neoprotestante decat pentru venerarea diavolului, a prodvocat un adevarat scandal dupa ce a cerut instalarea unei statui din bronz reprezentand demonul Baphomet.

Gruparea “satanista” a solicitat initial amplasarea statuii, ce reprezinta o creatura inaripata cu trup de om si cap de tap, in statul Oklahoma, langa un monument religios dedicat celor Zece Porunci. Au primit un refuz, dar Curtea Suprema din Oklahoma a decis ca si monumentul crestin e ilegal, deoarece amplasarea de simboluri religioase pe spatiul public incalca legile statului. Guvernatorul de Oklahoma a facut insa recurs, refuzand sa darame statuia.

“Satanistii” au reusit totusi sa isi instaleze si ei monumentul lor, insa in Detroit. Ceremonia s-a incheiat si cu un sarut intre doi membri ai Bisericii, tocmai cu scopul de scandaliza opinia publica ultraconservatoare.

 

 

Statuia demonului Baphomet a starnit imediat proteste: potrivit Guardian, in jur de 50 de persoane s-au strans in jurul ei si au inceput sa se roage pentru salvarea orasului lor.

Potrivit site-ului “Templului Satanist”, misiunea acestei grupari este “sa incurajeze bunavointa si empatia intre oameni, sa respinga autoritatea tiranica, sa promoveze bunul simt si dreptatea”. “Satanistii” au fost implicati de-a lungul timpului in diverse actiuni menite sa saboteze planurile bisericilor neoprotestante din America iar la ora actuala militeaza pentru eliminarea simbolurilor religioase din spatiile publice.

Sursa: Guardian


VIDEO PROTVPLUS.RO