Ritualuri neobisnuite intr-o tabara budista din America. Cum isi conducea supusii calugarul respins de Dalai Lama

10-03-2014 11:17


Calugarul Michael Roach

O noua investigatie a activitatilor care aveau loc intr-o statiune dedicata meditatiei yoga, din Arizona, a scos la iveala ca liderul sectei organiza ritualuri bizare de sex tantric in tabara.

Comunitatea budista din Diamond Mountain era condusa de Michael Roach, un calugar budist de origine americana.

Moartea unui Ian Thorson, in 2010, absolvent al Universitatii Stanford, din cauza expunerii la soare si a deshidratarii, dupa ce a fost exclus din tabara de meditatii, a fost motivul pentru care practicile religioase dubioase ale micii comunitati budiste au intrat in atentia anchetatorilor.

Trupul lui Ian a fost gasit intr-o pestera, alaturi de sotia sa, Christie McNally, care il parasise pe Roach cu trei ani mai devreme. Cei doi erau fascinati de cultura tibetana si studiau budhismul sub indrumarea lui Roach.

Calugarul Roach le cerea elevilor sai supunere neconditionata, intr-un mod in care aminteste de alte culte religioase megalomanice.

In tabara se aflau 40 de persoane, care au jurat sa mediteze timp de trei ani, trei luni si trei zile si sa comunice doar in scris.

Sid Johnson, un fost membru al gruplui a povestit despre ritualurile ciudate de initiere care includeau "sarutari si atingeri in zonele intime".

Roach, ca toti calugarii budisti, nu avea voie sa faca sex sau sa se casatoreasca, dar a incalcat aceasta regula pentru McNally.

"Ne spunea ca nu a facut niciodata sex cu o femeie", a declarat Johnson, explicand ca Roach le povestea supusilor ca McNally era o fiinta supranaturala, nu o femeie.

Un alt adept, calugarul Lama Lobsang Nyima, a povestit ca a intrat peste Roach in timpul unui ritual, alaturi de Ian Thorson:

"Am intrat intr-o camera si l-am vazut pe Ian, intins cu fata in jos, in timpul unui ritual de devotament fata de Roach. Era hotarat sa ramana alaturi de acesta, era foarte atras de predicile sale".

Biroul lui Dalai Lama, liderul calugarilor budisti, a spus ca ritualurile lui Roach sunt "neconventionale" si a refuzat sa-l primeasca pe acesta in 2006, alaturi de elevii sai.

Roach si McNally traiau impreuna din 1999 dar si-au tinut mariajul secret si au sustinut ca si-au respectat juramantul de celibat.

"Nu avem voie sa facem sex, dar yoga are alte practici care presupun uniunea cu partenerul", a declarat Roach.

Casatoria lui Roach cu McNally a durat peste un deceniu, pana in 2010, cu o luna inainte ca ea sa se casatoreasca cu Thorson.

Inainte sa paraseasca tabara, McNally a recunoscut ca Roach devenise violent si chiar il ranise cu un cutit.

McNally si Thorson au fugit din tabara si s-au ascuns intr-o pestera, unde au fost gasiti, la sase saptamani dupa disparitie.

Tabara va fi inchisa definitiv pe 3 aprilie 2014, desi cultul lui Roach mai are 34 de adepti si in prezent.

 

Sursa: Daily Mail

Tags: cult, secta, budhism,

VIDEO PROTVPLUS.RO