Ritual desprins parca din secolul trecut. Exorcism in masa la o tabara scolara din Polonia. Preotul voia sa "alunge diavolul"


Ultimul update: Vineri 03 Aprilie 2015 07:03
Data publicarii: Marti 31 Martie 2015 09:49
Categorie: Bizar
Ritual desprins parca din secolul trecut. Exorcism...
Ritual desprins parca din secolul trecut. Exorcism...

Sute de scolari polonezi au ramas traumatizati dupa ce au mers intr-o tabara religioasa care nu s-a dovedit deloc a fi ceea ce se asteptau, scrie Daily Mirror.

Peste 1.000 de elevi de la scolile din oraselul Gryfice, din nordul Poloniei, au mers intr-o tabara religioasa de trei zile, in cadrul careia urmau sa invete despre "purificarea spirituala prin rugaciune".

In schimb, au avut parte de ritualuri chinuitoare de exorcizare, practicate de preotul Tomas Wieczorek. Barbatul in varsta de 37 de ani voia sa scoata demonii din ei si sa "alunge diavolul" din sufletul copiilor.

Mama unui elev a povestit ca a fost socata cand a aflat despre ritualul barbar la care ii fusese supus fiul: "In prima zi, a luat cativa copii, i-a dus pe scena, si-a pus mana pe fruntea fiecaruia si a inceput sa invoce Sfantul Duh. Unii copii au lesinat, altii au inceput sa planga de frica".

Cand unii dintre elevi au incercat sa-i ajute pe cei cazuti la pamant, preotul le-a interzis, pe motiv ca "Dumnezeu le intra acum in suflet si le alunga diavolul".

"A fost infricosator, ca intr-un azil de nebuni. Unii tipau si plangeau, altii erau la pamant, lesinati, altii radeau in hohote. A doua zi nu am mai mers pentru ca ne era frica de ce o sa se intample", a marturisit un copil prezent la ritualul bizar practicat de preot.

Intre timp, un reprezentant al bisericii a declarat ca nu s-au inregistrat pana acum plangeri din partea parintilor, deci "nu exista niciun fel de problema".

 

VIDEO PROTVPLUS.RO