Rechinul care ar fi trebuit sa-l omoare i-a salvat de fapt viata. Povestea unei supravietuiri

Ultima actualizare: 27-10-2012 02:54
rechin

Intalnirea un un rechin, cand esti naufragiat in mijlocul oceanului, nu poate insemna decat clipe de groaza, urmate, cel mai probabil, de o moarte chinuitoare. Insa un ofter de politie sustine ca acest temut ucigas de oameni i-a salvat viata.

Toakai Teitoi, in varsta de 41 de ani, a plutit pe apele Oceanului Pacific timp de 15 saptamani. Cumnatul sau a murit de deshidratare si barbatul stia ca in curand va avea si el aceeasi soarta.

Insa atunci cand isi pierduse orice speranta, s-au intamplat doau miracole: o ploaie torentiala i-a potolit setea, iar intalnirea cu un rechin i-a savat viata.

“Dormeam profund, cand au simtit o lovitura usoara sub barca si m-am trezit. Un rechin de aproape 2 metri lungime dadea tarcoale barcii, dar nu incerca sa o rastoarne. Mi-a atras atentia si cand m-am uitat in jur, am vazut o barca in apropiere. Nu mi-a venit sa cred. Abia am reusit sa fac semn echipajului, care se uita spre mine", povesteste barbatul.

El este convins ca daca rechinul nu l-ar fi trezit atunci, barca ar fi plecat mai departe, fara ca echipajul sa-si dea seama ca are nevoie de ajutor.

Barbatul a fost dus in siguranta in Insulele Marshall, unde a primit ingrijirile necesare intr-un spital, relateaza Daily Mail.

Teitoi si cumnatul sau plecasera cu barca din insula Maiana spre Kiribati, unde el a depus juramantul de politist. Printr-o ciudata coincidenta, inainte sa plece, a urmarit un film despre naufragierea unor barbati din Kiribati.

Intoarcerea acasa, in barca lor de lemn, ar fi trebuit sa dureze numai 2 ore. Pe drum s-au oprit la pescuit si au adormit, iar cand s-au trezit si-au dat seama ca se ratacisera si nu mai aveau nici combustibil.

Dupa 5 spatamni, cumnatul sau a murit, iar la numai 24 de ore dupa aceea, o ploaie torentiala care a durat cateva zile l-a ajutat pe Teitoi sa umple cateva bidoane cu apa. Insa curand s-au terminat si acestea, iar singura corabie care trecuse prin apropiere nu-l vazuse.

Desi isi pieduse speranta ca va mai fi salvat, barbatul a continuat sa manance peste crud, pe care il pescuia in fiecare zi si sa se protejeze de soare, dormind sub o haina pe care oa agatase deasupra barcii.

A urmat apoi miraculoasa intalnire cu rechinul, care i-a slavat viata. Teitoi spune ca de acum nu va mai merge niciodata cu barca.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO