Rechinii din Oceanul Pacific sunt la o muscatura distanta sa lase o mare parte din sudul Asiei fara acces la internet - VIDEO

Dată publicare: 08-01-2015 12:12
Dată actualizare: 11-01-2015 07:04


rechin

Cablurile de fibra optica, din Oceanul Pacific, care furnizeaza internet catre partea de sud a Asiei, au fost avariate grav de catre rechini, scrie The Independent.

Asta a dus la reducerea vitezei de internet sau la intreruperea frecventa a conexiunilor pentru milioane de utilizatori din Vietnam si tarile vecine.

Dupa numeroase teorii ale conspiratiei referitoare la intreruperea accesului la internet din ultimele luni, raspunsul este mai simplu decat se credea.

Rechinii confunda undele electromagnetice din preajma cablurilor subacvatice cu campurile bioelectrice care inconjoara bancurile de pesti.

Operatorii de cablu au identificat  mai multe cabluri partial distruse in zonele Ba Ria si in provincia Vung Tau, din Vietnam. Sistemul de cabluri Asia-America Gateway, care traverseaza Pacificul si masoara 20.000 de kilometri lungime, a avut nevoie de trei reparatii anul trecut.

Si cei de la Google s-au confruntat cu o problema asemanatoare, asa ca au infasurat cablurile din Pacific in Kevlar, un material rezistent menit sa le protejeze de muscaturile rechinilor.

Sursa: The Independent

Tags: rechini, internet, asia,


VIDEO PROTVPLUS.RO