Ramasitele intacte ale unui calugar mumificat, descoperite in Mongolia. Budistii sunt convinsi ca nu e mort, ci mediteaza

Ultima actualizare: 08-02-2015 07:20
mumie

Ramasitele aproape intacte ale unui calugar mumificat au fost descoperite in nordul Mongoliei, infasurate in piei de animale, relateaza BBC News. 

Descoperirea a fost facuta dupa ce un barbat a furat mumia, in speranta ca va reusi sa o vanda pe piata neagra.

Politia l-a arestat pe hot, iar ramasitele vechi de peste 200 de ani ale calugarului se afla acum la Centrul National de Expertiza Criminalistica, unde specialistii incearca sa afle motivul pentru care cadavrul nu s-a descompus. O explicatie ar putea fi vremea foarte rece din Mongolia.

 

Budistii cred insa ca barbatul, gasit in pozitia lotusului, nu este mort, ci se afla intr-o stare adanca de meditare.

Citeste si: Descoperire rara in craniul unei mumii vechi de peste 2.000 de ani, din Egipt. Oamenii de stiinta nu stiu cum a fost posibil

"Daca cel care mediteaza poate sa mentina aceasta stare de transa un timp indelungat, el devine un Buddha", sustine doctorul Barry Kerzin, medicul liderului spiritual Dalai Lama.

Identitatea calugarului nu a fost inca stabilita, insa exista speculatii ca ar fi vorba despre mentorul lui Dorzho Itigilov, un Dalai Lama care a fost si el mumificat.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO