Puiul celui mai mare iepure din lume, "mostenitor al titlului", ar fi murit din vina United. Controverse in jurul tragediei


Ultimul update: Miercuri 03 Mai 2017 06:48
Data publicarii: Miercuri 26 Aprilie 2017 12:32
Categorie: Bizar

United Airlines se confrunta cu un nou scandal dupa ce un iepure gigant, complet sanatos, a murit in timpul calatoriei cu un avion al liniei aeriene.

UPDATE 29/04: Potrivit Daily Mail  iepurele ar fi fost plasat intr-un container frigorific, la temperaturi intre 0 si 2 grade, si ar fi inghetat in timpul zborului.

Iepurele Simon, in varsta de numai trei luni, masura deja peste 90 de centimentri lungime si urma sa depaseasca greutatea de 15 kg. De asemenea, se astepta ca iepurele sa isi depaseasca tatal, Darius, ce masoara peste 130 cm in lungime si detine recordul mondial.

O celebritate din Statele Unite a platit peste 2000 de euro pentru transportul iepurelui de pe Heathrow la Chicago. Proprietara initiala a animalului, Annette Edwards, crescatoare de iepuri si fost model Playboy, spune acum devastata ca animalul a murit la bordul avionului United Airlines.

Compania aeriana respinge insa acuzatiile si spune ca iepurele a supravietuit zborului si ca a murit la Aeroportul International O'Hare in perioada in care a fost tinut in depozit.

"Am fost devastata timp de cateva zile, ma simteam foarte prost si cred ca toti cei implicati au fost afectati", a declarat ea “Domnul care trebuia sa il primeasca pe Simon a fost sunat chiar in timp ce se afla in drum spre aeroport pentru a fi anuntat ca Simon a murit. Daca era in viata cand a aterizat nu pot intelege ce s-a intamplat intre momentul aterizarii si pana a fost gasit mort daca chiar a fost verificat de cateva ori."

Inainte de a urca la bordul avionului, Simon a fost verificat de veterinari si starea lui de sanatate era foarte buna. Anette spune ca a trimis multe alte animale in strainatate si niciodata nu ar fi riscat viata vreunuia dintre ele daca considera ca exista vreun pericol. "Sunt foarte multe animale ce calatoresc cu avionul zi de zi. Este foarte rar ca un animal sa moara, tocmai de asta sunt foarte socata", spune fostul model Playboy.

Purtatorul de cuvant, United Ailines afirma ca "Am fost foarte intristati la auzul acestor vesti. Siguranta si sanantatea tuturor animalelor pe care le transportam este o prioritate pentru United Airlines si pentru echipa noastra de protectie a animalelor."

Urmeaza sa se verifice camerele de supraveghere de la aeroportul unde Simon a murit pentru a se stabili cauza reala a mortii iepurelui.

VIDEO PROTVPLUS.RO