Provocarea periculoasa pe care o fac tot mai multi tineri ca sa se laude. Ce au patit dupa ce au pus sare si gheata pe piele

Dată publicare: 26-01-2017 21:28
Dată actualizare: 29-01-2017 07:16


provocare

O noua provocare, periculoasa de data aceasta, circula pe retelele de socializare. Din dorinta de a se da mari, sute de copii si adolescenti se conving unii pe altii sa isi pun ape piele sare si gheata, apoi sa stea asa cat mai mult.

Atat ONG-urile pentru protectia copilului, cat si serviciul de ambulanta din Marea Britanie condamna aceasta practica si le transmit tuturor sa nu aplice aceasta combinatie pe piele, relateaza Metro. Mai mult, oamenii ii sfatuiesc pe parinti si pe profesori sa fie atenti la comportamentul copiilor.

Alaturarea dintre sare si gheata genereaza o reactie chimica ce face ca temperatura amestecului sa ajunga si la minus 17 grade Celsius. Punerea pe piele a acestuia pentru perioade indelungate poate duce la arsuri ale pielii, avertizeaza medicii.

"Fireste ca nu incurajam aceasta activitate periculoasa, care nu este nici pe departe o provocare. Daca cineva a suferit o arsura, asigurati-va ca sunt tratati imediat si raciti zona afectata cat de repede se poate. Tineti rana sub apa rece cel putin zece minute si nu folositi gheata, geluri sau creme. Ele pot rani si mai mult tesutul si da nastere la infectii. La final acoperiti rana cu o folie de celofan. Daca arsura este mai mare decat marimea unei palm ear fi bine sa mergeti la medic." a precizat un reprezentant al ambulantei.

Sursa: Metro


VIDEO PROTVPLUS.RO