Provocarea "Ice Bucket Challenge" revine la un alt nivel. Reactia unui rus care isi toarna in cap nitrogen lichid. VIDEO

17-11-2014 20:43


nitrogen lichid

Provocarea galetii cu apa, sau “Ice Bucket Challenge”, asa cum este cunoscuta unei lumi intregi, revine. De aceasta data, insa, un cetatean rus duce intreaga experienta la un nou nivel.

Daca pana acum cei care luau decizia sa intre intr-o cursa a rezistentei isi turnau o galeata de apa rece in cap, acum, noua varianta propusa de un rus are la baza nitrogenul lichid, scrie Daily Mail.

Pentru Anton Konovalov substanta, aflata la o temperatura de minus 195 de grade Celsius, nu a reprezentat un pericol. Obisnuit din fabrica de nitrogen lichid din Kryansk, Rusia, acolo unde lucreaza, cu temperaturile scazute, barbatul si-a asumat propria provocare.

In varsta de 34 de ani, Anton Konovalov si-a dus la indeplinire planul chiar in apropierea fabricii. Barbatul s-a dezbracat de haine, si-a acoperit capul cu o casca de inotator si a rugat prietenii sa filmeze intreaga scena.

“Imi pun soarta in legile fizicii, biologiei si a matematicii si sper ca nimic rau sa nu se intample”, a spus Anton inainte de a-si turna substanta in cap.

Inainte sa treaca la fapte, a realizat si un scurt experiment pentru cei care urmau sa vizualizeze imaginile. A luat mai multe frunze uscate de pe jos si le-a scufundat in nitrogenul lichid. Atunci cand le-a scos din recipient, insa, frunzele erau inghetate, iar daca le atingeai se rupeau in bucati.

Nici macar acest lucru nu l-a descurajat, motiv pentru care si-a turnat galeata cu substanta in cauza in cap.

Atunci cand substanta intra in contact cu atmosfera, ia nastere fenomenul Leidenfrost. Cu alte cuvinte, o baie de aburi previne contactul direct dintre nitrogenul lichid si corp, astfel incat Anton nu a inghetat de viu.

Sursa: Daily Mail

VIDEO PROTVPLUS.RO