Protestul angajatilor de la McDonald's: "Unul din noi era cat pe ce sa moara. Nu suntem animale"

Dată publicare: 22-07-2013 09:14
Dată actualizare: 25-07-2013 00:00


McDonald's New York

Angajatii unui McDonald’s din New York au declansat un protest spontan vineri. Spun ca sunt obligati sa lucreze fara aer conditionat, in ciuda temperaturilor ridicate din ultima perioada. Una din angajate a lesinat din cauza caldurii mari.

Luisa Villa, una din angajatele care a participat la protestul de vineri, a spus pentru The Huffington Post ca instalatia de aer conditionat din bucatarie este stricata cel putin de noua ani, de cand este ea angajata in restaurantul respectiv.

Femeia a spus ca acum cativa ani, dupa ce i s-a facut rau unui alt angajat, instalatia de aer a fost reparata, dar doar dupa cateva zile s-a stricat din nou.

Angajata care a lesinat, Esheliz Méndez, s-a plans de nenumarate ori de lipsa aerului conditionat.

Proprietarii restaurantului isi bat joc de noi pentru ca ei cred ca suntem niste animale. Nu suntem animale! Suntem oameni! Si nu vrem sa murim, pentru ca se poate sa mori din cauza caldurii”, a spus Luisa Villa.

Filiala McDonald’s de care apartine acest restaurant este independenta si apartine unei francize manageriate de Dominga De Jesus, potrivit site-ului companiei. 70 de oameni muncesc in total in restaurantul respectiv, spune Luisa Villa.

Managerul filialei nu a exprimat niciun punct de vedere in aceasta problema.

Purtatorul de cuvant al Departamentului de Pompieri a spus ca vineri, la pranz, un echipaj a preluat o angajata inconstienta si a dus-o la spital.

Villa a spus ca, imediat dupa incident, angajatii au declansat protestul spontan pentru ca doar vor ca aerul conditionat sa fie reparat. La scurt timp dupa ce a inceput protestul, managerul a adus o alta echipa care a continuat lucrul. Villa a mai agaugat ca ea si colegii ei spera sa nu fie concediati in urma protestului.

 

Sursa: Huffington Post


VIDEO PROTVPLUS.RO