Proteste in Franta fata de proiectul de lege prin care cei prinsi la prostituate vor fi amendati

Dată publicare: 03-11-2013 13:13
Dată actualizare: 06-11-2013 07:05


franta

Un grup de barbati din Franta protesteaza fata de un proiect de lege ajuns pe masa guvernului prin care cei prinsi ca apeleaza la serviciile unei prostituate vor fi amendati.

"Jos mainile de pe prostituata mea!" este sloganul campaniei organizate de 350 de barbati francezi printre care se afla si avocatul lui Dominique Strauss-Kahn, relateaza Daily News.

Un proiect de lege avand drept scop sanctionarea cu o amenda a clientilor prostituatelor a fost depus in parlament la 14 octombrie de catre grupul socialist si urmeaza sa fie dezbatut la sfarsitul lunii noiembrie.

Campania barbatilor vine la o saptamana dupa ce un grup de 300 de prostituate a iesit in strada, in Paris, pentru a protesta fata de proiectul legislativ.

Prostitutia este legala in Franta, insa acest proiect de lege vine sa-i pedepseasca pe cei care apeleaza la serviciile damelor de companie cu amenzi de pana la 2000 de dolari.

"Clienti penalizati = prostituate ucise" si "Suntem prostituate, suntem mandre, declaram razboi PS" au fost cateva dintre lozincile strigate in strada de cele care practica cea mai veche meserie din lume.

Potrivit unui sondaj, citat de presa americana, 18% dintre barbatii francezi chestionati au declarat ca au apelat la serviciile prostituatelor, majoritatea fiind deja intr-o relatie.
 

Sursa: nydailynews.com


VIDEO PROTVPLUS.RO