Pretul dureros al perfectiunii. Femeile care nu se tem de sacrificiile cerute de operatiile estetice


Ultimul update: Miercuri 25 Septembrie 2013 07:01
Data publicarii: Duminica 22 Septembrie 2013 15:41
Categorie: Bizar
operatii estetice

Chirurgia plastica a devenit o adevarata obsesie pentru femeile din societatea sud-coreeana, atragand atentia si ingrijorarea medicilor de pretutindeni fata de aceasta tara.

Vezi aici mai multe imagini realizate de Ji Yeo!

Coreea de Sud este una dintre tarile cu cele mai mari cheltuieli pe cap de locuitor pentru operatii estetice. Una din cinci femei a apelat la cel putin o astfel de interventie, noteaza AFP.

Vanataile si cicatricile pe care femeile din Coreea de Sud le indura pentru a fi cat mai aproape de perfectiunea frumusetii fizice sunt scoase in evidenta de fotografa Ji Yeo, relateaza Daily Mail.

In colectia ei numita "Beauty Recovery Room", Ji Yeo foloseste fetele pline de vanatai si corpurile pline de cicatrici ale femeilor care au suferit recent operatii estetice pentru a arata pretul fizic cerut de aceasta industrie infloritoare printre coreence.

"Este o cultura in care barbatii sunt judecati dupa contul bancar iar femeile dupa modul in care arata", spune fotografa.

Coreea de Sud este tara cu cele mai multe operatii estetice pe cap de locuitor, potrivit datelor furnizate de International Society of Aesthetic Plastic Surgery.

Ji Yeo da vina si pe mass media care promoveaza un anume model de frumusete ideala si care lasa de inteles ca femeile trebuie judecate dupa cum arata si nu dupa caracter.

Presionate de societate tot mai multe femei din tanara generatie apeleaza la operatii. Fotografiile cu aceste tinere dupa ce au iesit din diverse operatii plastice arata chinul si riscurile la care acestea se supun.

"Aceste operatii nu mai sunt vazute drept riscante sau extravagante, ci necesare", crede fotografa.


 

Sursa: Daily Mail

VIDEO PROTVPLUS.RO