Prea grasa ca sa zboare. Cum a murit o femeie departe de casa, din cauza companiilor aeriene

Ultima actualizare: 30-11-2012 01:02
Vilma Soltesz

O femeie din Statele Unite a murit in Ungaria, unde a fost in vacanta, dupa ce trei companii aeriene au refuzat sa-i ofere un loc pentru un zbor inapoi spre New York, pentru ca era prea grasa, dupa cum a spus sotul ei.

Vilma Soltesz, 56 de ani, din New York, cantarea 193 de kilograme, avea doar un picior si se deplasa cu un scaun cu rotile. Ea a murit in urma unor complicatii, la noua zile dupa ce prima din cele trei companii aeriene a refuzat sa o imbarce spre casa, potrivit New York Post.

Avocatul sotului ei spune ca decesul femeii poate sa duca la un proces in urma caruia companiile aeriene ar putea sa plateasca despagubiri de multe milioane de dolari.

Pe 17 septembrie, Vilma si sotul ei, Janos, au plecat in Ungaria, unde au o casa de vacanta, intr-o calatorie pe care o faceau anual. Inaintea calatoriei, agentul lor turistic a informat compania aeriana Delta despre starea Vilmei si despre faptul ca cei doi soti intentionau sa se intoarca in SUA pe 15 octombrie, cand femeia urma sa-si continue tratamentul medical pentru diabet si o boala a rinichilor.

Janos Soltesz a spus ca pe data de 15 octombrie sotia lui era deja in avion cand angajatii KLM au invitat-o sa coboare. “Au incercat sa o incadreze in spatele avionului, dar nu aveau o extensie a centurii pentru a o asigura”, a spus sotul. In vacanta, din cauza bolii, Vilma a mai luat in greutate, iar avionul nu era dotat cu o extensie pentru centura de siguranta, a mai explicat Janos.

Cei doi soti au stat apoi mai multe ore in aeroport si au asteptat un raspuns de la compania Delta, insa reprezentantii acesteia le-au spus ca nu aveau un scaun potrivit si nici un lift cu care sa o ridice in avion.

Cei doi soti, care s-au nascut in Ungaria, au fost fortati sa se intoarca la casa lor de vacanta, iar agentul lor turistic din New York le-a aranjat zborul pentru data de 22 octombrie, cu un avion Lufthansa. Atunci, pompierii s-au chinuit zeci de minute in sir sa o urce pe Vilma in avion, pe cele trei locuri care au fost rezervate pentru ea, insa dupa jumatate de ora capitanul a decis sa decoleze fara ea si sotul ei, intrucat ceilalti pasageri aveau legaturi pe care ar fi putut sa le piarda din cauza intarzierii.

Problema nu a fost centura de siguranta, ci mobilitatea pasagerului”, a spus sotul femeii.

Cei doi soti s-au intors din nou la casa lor, iar intre timp starea de sanatate a femeii s-a agravat. Ea a refuzat sa mearga la un medic din Ungaria, spunand ca acestia nu-i cunosteau starea si a murit doua zile mai tarziu. Vilma a fost inmormantata in Ungaria.

Acum, avocatul familiei pregateste un proces impotriva celor trei companii aeriene care i-au refuzat Vilmei imbarcarea.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO