Povestea virginei care s-a casatorit cu un barbat pe care nu il cunostea."Dumnezeu m-a trimis la el"

Dată publicare: 06-06-2013 09:44
Dată actualizare: 09-06-2013 06:57


nunta mormoni

Hyrum Burton, de 22 de ani, este un misionar mormon care locuieste intr-o cumunitate poligama din Centennial Park, Arizona.

Tanarul este inca virgin, insa de curand si-a gasit aleasa, dupa ce o fata a venit la el, spunand ca a fost “trimisa de Dumnezeu”.

Strania poveste a lui Hyrum si a sotiei sale este relatat intr-un documentar difzuat de National Geographic.

Tanarul era misionar mormon de aproape 4 ani, cand “batranii” bisericii sale l-au anuntat ca trebuie sa plece.

Cateva zile mai tarziu, a aflat si motivul: fusese ales de catre o tanara de 18 ani, care vrea sa-i fie sotie, dupa ce Dumnezeu i-a spus de mai multe ori ca el este destinat sa-i fie barbat.

Potrivit regulilor acestei comunitati religioase, femeile mormone isi aleg sotii in urma unor rugaciuni, fiind inspirate in alegerea lor chiar de Dumnezeu.

Tinerii trebuie sa ramana virgini si sa fie misionari, pana cand sunt alesi de viitoarele sotii. De obicei, aceasta ucenicie dureaza aproximativ 2 ani, insa Hyrum a asteptat timp de 4 ani.

Kellie si Hyrum nu se intalnisera niciodata pana acum. Si tanara este virgina si pana acum nu s-a intalnit cu niciun barbat.

Ea spune ca, de cand era in clasa a X-a la liceu, incepuse sa se roage pentru viitorul ei si numele lui Hyrum ii aparea mereu in minte.

Astfel, s-a consultat cu “batranii” comunitatii si impreuna au inteles ca acesta era alesul ei.

Spre deosebire de alte comunitati mormone, cei din Centennial Park accepta consumul moderat de alcool si nu permit casatoria femeilor decat dupa varsta de 18 ani.

Cei doi s-au casatorit dupa o ceremonie traditionala si declara ca sunt foarte fericiti impreuna. Barbatii mormoni au dreptu, potrivit regulilor acestui cult, sa aiba mai multe sotii.
 

Sursa: Daily Mail


VIDEO PROTVPLUS.RO