Povestea unui tanar care a impresionat o echipa de fotbal. A murit cu o zi inainte de a fi capitan

Dată publicare: 12-01-2014 11:51
Dată actualizare: 15-01-2014 06:33


sam berns

Un adolescent din Statele Unite, suferind de o boala genetica rara, a murit cu o zi inainte de a conduce echipa New England Patriots in calitate de capitan onorific.

Sam Berns, in varsta de 17 ani, a murit vineri din cauza in urma unei boli genetice numite progeria - o afectiune ce l-a facut sa imbatraneasca de 8 ori mai repede ca o persoana normala.

Sam a devenit anul trecut subiectul unui documentar, difuzat de HBO, "Life According to Sam". Filmul avea in centru lupta familiei lui Sam cu aceasta boala necrutatoare si atitudinea curajoasa a adolescentului in fata maladiei pentru care nu exista vindecare.

Sam, care a fost diagnosticat cu progeria la varsta de doi ani, s-a imprietenit in ultimele luni de viata cu Robert Kraft, patronul echipei de fotbal american - New England Patriots, relateaza Daily Mail.

Jucatorii au povestit ca Sam le-a inspirat victoria cu Atlanta Falcons, din luna septembrie a anului trecut, dupa ce i-a vizitat la vestiare.

Inainte de meciul de sambata trecuta, echipa a tinut un moment de reculegere in memoria lui Sam. Tanarul trebuia sa fie capitan onorific la partida castigata in fata celor de la Indianapolis Colts. Jucatorii i-au dedicat victoria lui Sam.

"L-am iubit pe Sam. Ma simt un om mai bogat pentru ca l-am cunoscut" a declarat patronul echipei.

Sursa: Daily Mail


VIDEO PROTVPLUS.RO