Povestea trista a omului copac. Calvarul la care este condamnat din cauza unei boli incurabile

Dată publicare: 30-10-2013 08:17
Dată actualizare: 02-11-2013 07:08
Sursa: Daily Post


Dede Koswara

Indonezianul Dede Koswara se transforma lent intr-un copac si el nu poate fi ajutat cu niciun fel de medicament.

Cand avea 10 ani, Dede Koswara a cazut in padure si s-a zgariat la genunchi. Nimeni nu a dat atentie acestei zgarieturi, iar ranile nu s-au vindecat mult timp. Dupa o perioada au inceput sa treaca, dar in locul lor au aparut negi.

Cu timpul s-au inmultit si au inceput sa acopere tot mai mult din trupul lui Dede. Parintii lui era saraci si nu aveau bani pentru a-l duce la medic.

Dede a ramas fara prieteni si pentru ca starea lui a devit din ce in ce mai grava, s-a izolat complet de lume. Excrescentele au inceput sa semene cu coaja unui copac si i-au acoperit picioarele, mainile si fata. Treptat, membrele au inceput sa semene cu crengile unui copac, motiv pentru care a inceput sa fie numit "omul copac".

Orice miscare ii provoca dureri insuportabile si ii era foarte greu sa mearga.

Cand in satul lui a venit un circ ambulant, Dede a decis sa se alature artistilor. Dede aducea profituri bune si nu facea nimic decat sa stea cu o tablita pe care scria "omul-copac”.

Dede a fost vazut o echipa de filmare si dupa reportajul TV toata lumea a aflat „ovestea trista a omului-copac. Presedintele Indoneziei, Susilo Bambang Yudhoyono, a vazut acest reportaj si le-a solicitat medicilor ca Dede Koswaro sa fie tratat.

Cei mai buni medici indonezieni au inceput sa-l trateze pe Dede Koswara. El a fost supus unor interventii chirurgicale minutioase si deosebit de periculoase de indepartare a excrescentelor cu ajutorul laserului. In total au fost indepartate 5 kilograme de excrescente.

Pentru prima oara dupa multi ani, Dede a inceput sa spere ca va duce o viata normala. Dar boala nu a cedat si dupa un timp corpul lui a inceput din nou sa se transforme intr-un "copac”. 

Dede Koswara sufera de boala Lewandowsky-Lutz sau epidermodysplasia verruciformis, o boala genetica deosebit de rara care este deocamdata incurabila.

Dede este nevoit sa indeparteze anual excrescentele care apar din nou.

Sursa: Daily Post,


VIDEO PROTVPLUS.RO