Misterul satului din Bacau despre care localnicii spun ca ar fi bantuit de o mireasa

Dată publicare: 30-06-2013 07:56
Dată actualizare: 03-07-2013 00:11


Misterul satului din Bacau despre care localnicii ...
Misterul satului din Bacau despre care localnicii ...

Un subiect a aprins imaginatia localnicilor din Lipova, judetul Bacau. Oamenii sunt convinsi ca pe meleagurile lor si-ar face veacul mai multe fantome, si asta mai ales de cand un gospodar a gasit un schelet uman, in timp ce sapa in curte.

Acum, satenii vorbesc cu tot mai mult patos ba despre o mireasa care apare la asfintit si ii ademeneste pe trecatori in padure, ba despre diverse aratari care ii sperie pe pamanteni, la ceas de seara.

In zonA a fost pe vremuri si o moara, distrusa de un incendiu, iar batranii spun ca spiritele celor care au pierit atunci nu ar vrea sa paraseasca aceasta lume.

"Cu apa nu dadeam inainte ca tot cumpene am avut mereu. Nu puteam sa sap aici", a declarat proprietarul.

Proprietarul locuintei care a descoperit scheletul povesteste ca, de ceva timp, incearca sa faca santzuri pentru canalizare, dar de fiecare data apar probleme. Desi nu este superstitios, se gandeste totusi ca ghinioanele ar avea legatura cu oasele pe care le-a gasit in timp ce sapa.

"Am bagat sapa asa si am tras. Eu credeam ca-I lemn. Femeia a zis ca o fi de la cires. Am chemat un vecin mai batran care a zis ca-I ciolan de animal, de vitel.", a spus Mihai Jambu, proprietarul casei.

Barbatul a sunat la 112, iar oamenii legii au luat osemintele si le-au dus la IML. Vestea s-a raspandit repede in sat, iar localnicii au inceput sa faca legatura intre aceasta descoperire si alte intamplari.

"Trecand pe carare mi-a aparut ceva in fata. Cand ma apropiam se apropia si cand ma indepartam se indeparta. Vreo jumatate de ora m-a chinuit asa si pe urma m-am intors si am plecat. Sub forma de om exact ca omul era.", a spus un satean, Vasile Santa.

"Se spune ca pe zona asta iese noaptea o mireasa, un ghem de ata vad oamenii. Vad altii mai slabi din fire.", a mai declarat un localnic.

"Popa saltase fusta si nu mai putea sa fuga. "Dar ce ai vazut?" O zis ca mergea pe drum si mergeau pe langa el si facea buf-buf."

Acum, si proprietarii gospodariei au inceput sa aiba indoieli.

"Stam cu ideea ca am calcat pe el si la cap era casa unde dormeam noi.", mai spune Mihaela Jambu, sotia proprietarului.

Localnicii care nu cred in astfel de povesti spun cA, cel mai probabil, osemintele ar fi ale unui soldat cazut la datorie.

"Nu exista. Astea-s prostii. "Credeti in povestile cu fantome?" Nu exista asa ceva.", declara o sateanca.

Satenii vor sa ingroape crestineste ramasitele, in speranta ca vor alunga duhurile rele.

Tags: schelet, fantome, bacau,


VIDEO PROTVPLUS.RO