Povestea lui Leonid Stadnyk, ucraineanul considerat cel mai inalt om din lume. Galerie foto

28-12-2012 11:20


Leonid Stepanovich Stadnyk

Leonid Stepanovich Stadnyk este un ucrainean care, conform unei masuratori neoficiale, are o inaltime de 2.57 metri, fapt care-l face cel mai inalt om din lume.

Leonid s-a nascut in 1971, in orasul Zhytomyr, care facea parte din fosta URSS, iar pana la 12 ani a fost un copil absolut normal.

La acea varsta frageda insa, medicii au descoperit ca are o tumoare pe creier si au decis ca trebuie operat de urgenta.

Desi procedura medicala a fost una reusita, aceasta a avut si efecte secundare. Din cauza unei alte tumori care s-a dezvoltat, glanda pituiara a lui Leonid a inceput sa secrete un numar foarte mare de hormoni de crestere, iar doctorii l-au diagnosticat cu acromegalie si gigantism.

In urmatoarea perioada, barbatul a crescut in inaltime foarte rapid, uimind pe toata lumea din jurul lui.

Conform unei masuratori neoficiale, Leonid are in ziua de azi o inaltime de 2.57 metri, fiind cu sase centimetri mai mare decat detinatorul titlului Guiness, chinezul Bao Xishun.

Singurul motiv pentru care titlul de cel mai inalt om nu ii apartine lui Leonid este ca acesta a refuzat sa se supuna unei masuratori oficiale, conforme cu standardele si normele Guiness.

Cel mai inalt om din istorie este considerat americanul Robert Wadlow, care a trait in urma cu 70 de ani si masura 2.72 metri.

Sursa: englishrussia.com

VIDEO PROTVPLUS.RO