Povestea lui Brutus, rotweilerul caruia fostul stapan i-a amputat singur picioarele. Acum a primit sansa la o noua viata

Dată publicare: 30-03-2015 08:01
Dată actualizare: 02-04-2015 07:06


Un catel din Statele Unite a primit sansa la o viata normala. Brutus a suferit degeraturi grave, iar fostul lui stapan, in loc sa il duca la veterinar, i-a amputat singur partea de jos a labutelor.

Rotweilerul in varsta de doi ani a avut insa un noroc urias. Si-a gasit o noua familie si a primit patru proteze, cate una pentru fiecare labuta mutilata.

Fiecare plimbare prin cartier este pentru Brutus o lectie de echilibru.

"Are niste cioturi cu care se descurca destul de bine in casa", a spus Laura Aquilina, stapana lui Brutus.

Cand iese afara, insa, Brutus incalta aceste proteze, realizate special pentru el de o companie din Statele Unite: "Nu ii poti explica unui animal motivul pentru care ii pui aceste proteze pe labe. Nu ai cum sa ii explici ca il vor ajuta".

In afara exercitiilor mai simple, pe care le face acasa, alaturi de stapana lui, Brutus urmeaza si un program de fizioterapie la o clinica veterinara din Colorado: "Se descurca sa mearga cu ele, desi se intampla sa mai aiba probleme. Noi vrem ca el sa poate face mai multe, sa poata alerga, sa se joace cu alti catei, sa mearga pe teren muntos".

Brutus a ajuns astfel, dupa ce a suferit degeraturi la toate cele patru labute. Fostul lui stapan i-a amputat singur partile afectate si l-a mutilat.

Brutus a avut insa noroc. Dupa ce a fost abandonat de stapan, si-a gasit o noua familie, care a contactat compania specializata in proteze, iar catelul a primit rapid ajutor.

"Poate sa se bucure de lucrurile pe care le fac de obicei cateii. Iar asta ma face sa ma simt foarte bine", a spus Martin Kaufmann, reprezentantul companiei.

Pana acum, compania a sarit in ajutorul a 250 de animale mutilate. Brutus insa este deschizator de drumuri. La nivel mondial, doar el si un alt catel folosesc proteze pentru toate cele patru labute.

Tags: animale, catei, brutus, sua,


VIDEO PROTVPLUS.RO